Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:50:57

Журналісти “Прилуччини”: оголошуємо тихий протест проти свавілля районної ради – не говоримо, не пишемо не друкуємо

01.04.2013   15:35Агенцiя

Неписані закони для влади

Порушивши процедуру прийняття рішень, Прилуцька районна рада в незаконний спосіб забрала автомобіль, який належить на праві власності юридичній особі “Редакція газети “Прилуччина”, у спільну власність сіл і селищ Прилуцького району. Рішення приймалося без врахування думки двох інших співзасновників – колективу редакції та райдерж­адміністрації, без обговорення на засіданні депутатських комісій.

Редакція, щоб захистити свої інтереси, звернулася до суду і виграла його. Але го­лова районної ради Лариса Татарченко, незважаючи на рекомендації двох депутат­ських комісій про внесення питання на розгляд сесії район­ної ради і відміну пункту 1 рішення від 26 грудня 2012 року, спільне засідання яких було зініційоване редакцією, одноосібно подала апеля­ційну скаргу до Київського адміністративного апеляційного суду. Цим самим голова районної ради пору­шила п.30 ст. 43 Закону України про місцеве самовряду­вання та п.18 ст.9 Регламенту районної ради, адже питання звернення в судові органи належить до питань, які вирішуються виключно на пленарних засіданнях. На сесії районної ради питання про подання апеляційної скарги не розглядалося взагалі.

Натомість, заступ­ник голови районної ради Микола Синенко, виступа­ючи з трибу­ни сесії, договорився до того, що редакція “незаконно орендує приміщення і районна рада збирається позбавити редакцію пільгових розцінок на оренду”. Ми вважаємо це прямим перешкоджанням діяльності журналістського колективу.

Президент України наголошує на прискоренні прийняття Закону України про роз­держав­лення ЗМІ, де були б захищені права журналістів, а місцева влада позбавляє нас останнього майна і даху над головою.

Журналісти, вичерпавши всі можливості відстояти свої права, вимушені були заблокувати останнє пле­нар­не засідання сесії районної ради. І заявили про свій “тихий протест” керівництву районної ради. Ми не згадуємо, не пишемо і не друкуємо про керівництво районної ради. Продовжуючи відстоювати свої права, журналістський колектив просить втрутитися в ситуацію органи прокуратури і дати оцінку рішенням і вчинкам посадових осіб Прилуцької районної ради.


Колектив редакції газети “Прилуччина”

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини