Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:16:28

З відбуттям у тривалий похід морського тральщика "Чернігів" українські ВМС продовжили виконання завдань бойової служби у Чорному морі

30.03.2013   11:26

29 березня, морський тральщик "Чернігів" під командуванням капітана 3 рангу Бориса Палія вирушив у визначений район Чорного моря, де здійснюватиме заходи, пов'язані з захистом інтересів України у виключній (морській) економічній зоні України, а також контролем судноплавства в рамках виконання завдань антитерористичної операції "Чорноморська гармонія".

Таким чином Військово-Морські Сили Збройних Сил України продовжили планове виконання завдань бойової служби у Чорному морі.

Начальник центру морських операцій ВМС ЗС України капітан 1 рангу Андрій Тарасов, звертаючись до особового складу корабля до початку походу, наголосив на важливості забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини під час тривалого плавання, особливо в несприятливих погодних умовах.

- Ви маєте збагатити досвід ваших попередників - моряків екіпажу протичовнового корвету "Тернопіль", зробити черговий, вагомий крок у даному напрямку, - зазначив начальник Центру морських операцій ВМС ЗС України. - Ще однією дуже важливою задачею є удосконалення морської підготовки екіпажу, адже корабель перебуватиме в зоні інтенсивного судноплавства, непростій навігаційній обстановці, і все це накладає на особовий склад особливу відповідальність, - додав він.

Капітан 1 рангу Андрій Тарасов висловив думку, що певною мірою похід "Чернігова" буде навіть складнішим за похід "Тернополя", однак, за його словами, екіпаж пройшов серйозну передпохідну підготовку, готовність корабля була ретельно перевірена групою офіцерів штабу Командування флоту, і це дає підстави сподіватися, що усі завдання будуть виконані з належною якістю.

Як повідомлялося, з 15 лютого по 14 березня поточного року завдання бойової служби у визначених районах Чорного моря виконував протичовновий корвет "Тернопіль".
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.