Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:50:30

Р. Марцінків: "Націоналізм - це любов. Саме любов рухає нами - у своїй діяльності ми керуємося любов'ю до українців та української держави"

28.03.2013   07:53Агенцiя

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

Руслан  Марцінків

Руслан Марцінків

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Марцінківа Руслана Романовича.


1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

- Законотворчу роботу парламенту за цей період не можна назвати ефективною. Було витрачено багато часу на те, щоби переконати провладну більшість дотримуватися конституційної вимоги про особисте голосування.
Щодо мене особисто, то за цей час, вважаю, налагодив свою депутатську роботу і як член Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, і як народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", відповідальний за роботу з виборцями у територіальних виборчих округах Чернігівської області. Запрацювали дві мої громадські приймальні - в Чернігові та Прилуках.


2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщини за цей період?

- На прохання громадян я спрямував до центральних та місцевих органів виконавчої влади низку депутатських звернень щодо вирішення важливих соціально-економічних питань, зокрема щодо недопущення закриття лікарні в селі Володькова Дівиця (Червоні Партизани) Носівського району, щодо надання інформації про масові вбивства репресованих українців у Халявинському лісі в Чернігівському районі в 1937-41 роках.
Мешканці Чернігівщини звертаються з проханням допомогти в захисті їхніх законних прав, наприклад, щодо справедливого перерахунку пенсій, недопущення виселення з гуртожитку, повірку, обслуговування та ремонт засобів вимірювальної техніки КП "Чернігівводоканал", ремонт покрівлі на приміщенні будинку культури смт. Дмитрівка. За результатами опрацювання звернень готую і направляю відповідні депутатські запити.
Окрім того, спільно з колегами-свободівцями я зареєстрував у парламенті дві постанови Верховної Ради, що стосуються збереження історичної пам'яті та формування національної свідомості в жителів Чернігівщини, - про відзначення подвигу героїв бою під Крутами та про відзначення 140-річчя з дня народження уродженця прилуцького краю Миколи Міхновського.


3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу.  Чи є у Вас "рецепти" вирішення цих проблем?

Головною проблемою всеукраїнського масштабу є відсутність у органів місцевого самоврядування достатніх повноважень та бюджетних коштів на вирішення місцевих проблем. Крім того, бюджетні субвенції та дотації областям нинішня влада розподіляє вкрай несправедливо, з великими перевагами для Єнакієвого та інших міст Донецької області.
ВО "Свобода" виступає за те, що бюджет країни формувався знизу вгору і в кожній області залишалося достатньо коштів на покриття необхідних видатків для життєзабезпечення і розвитку краю. Ми готуємо з цього приводу відповідні законопроекти.
Крім того, Чернігівщина - аграрна область, тому необхідно забезпечити належні умови для розвитку сільського господарства, пільгове кредитування сільської кооперації, фермерства, гарантувати право селян на отримання гідної орендної плати за свої паї.
Також не варто забувати, що нині на Чернігівщині демографічна криза, особливо в північних районах області. Для її вирішення людям потрібно дати роботу і зарплату. А для цього необхідно запровадити привабливий інвестиційний режим, податкові стимули для створення нових робочих місць у цих районах.


4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині люди? Хто вони і за що відповідають?

- Можу запевнити, що серед моїх помічників-консультантів немає людей, які би отримали посвідчення для лобіювання власних інтересів, чи-то бізнесових а чи будь-яких інших. Оскільки я сам родом із Чернігівщини, але живу в Івано-Франківську, то у цих двох областях маю помічників, які сприяють мені у роботі з виборцями, опрацьовують звернення, допомагають готувати запити, організовують зустрічі з громадськістю тощо. Так само мені допомагають у депутатській роботі безпосередньо в Києві.
Що ж стосується зокрема Чернігівщини, зазначу, що моїм помічником є голова обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Лубенцов. Окрім того, жителі Чернігівської області можуть звертатися зі своїми проблемами, пропозиціями та проханнями безпосередньо до керівника секретаріату обласної "Свободи", депутата Прилуцької райради Вікторії Дротянко, яка теж є моїм помічником-консультатом.


5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

а) проекти постанов Верховної Ради України - 2
2075 23.01.2013 про відзначення подвигу героїв бою під Крутами
2395 26.02.2013 про відзначення 140-річчя з дня народження Миколи Міхновського
б) законопроекти - 1
2456 05.03.2013 про внесення змін до статей 39 та 39-1 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо сплати забудовником коштів пайової участі у розвитку інфраструктури)
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15713&SKL=8
в) депутатські звернення - понад 50
Зокрема, Президентові України, Прем'єр-міністрові, Генеральному прокуророві, міністрові фінансів, міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Голові Державної казначейської служби України, Міністерству соціальної політики, Голові Чернігівської обласної державної адміністрації, міському голові Чернігова, УДП ПЗ "Укрпошта", головному санітарному лікареві міста Прилуки.
г) участь у громадських заходах, зокрема:
21.01. 2013 р. прес-конференція в Чернігові - Тема : поширення українського націоналістичного руху в центральних та східних областях України
22.01.2013 р - зустріч із представниками громади міста Ніжин, що на Чернігівщині, круглий стіл, присвячений Дню Соборності Україн
29.01.2013 р.-  тисячний марш і віче пам'яті Героїв Крут у Ніжині на Чернігівщині
01.03.2013 р.- участь у пікетуванні Носівської районної ради та райдержадміністрації з вимогою припинити "оптимізацію" медицини в країні та не закривати сільську лікарню , пікет разом із мешканцями села Червоні Партизани (Володькова Дівиця) та міста Носівка.
д) зустрічі з виборцями,особисті прийоми громадян -  15
- 16.02.2013 відкриття громадської приймальні м.Чернігів , зустріч з виборцями
- 01.03.2013 - особистий прийом громадян в громадській приймальні м.Чернігів
- 01.03.2013- зустріч із громадою Носівки
- 01.03.2013- зустріч із громадою с.Андріївка
- 02.03.2013- зустріч із громадою Мени
- 02.03.2013- зустріч із громадою Бахмача
- 02.03.2013- зустріч із громадою с.Дмитрівка
- 03.03.2013- зустріч із громадою Козельця
- 03.03.2013- зустріч із громадою Бобровиця
- 03.03.2013- зустріч із громадою Носівки
- 04.03.2013- відкриття громадської приймальні м.Прилуки , зустріч з виборцями
- 17.03.2013 - зустріч із громадою с.Ставицьке Козелецький р-н
- 17.03.2013 - зустріч із громадою с.Вороньки Бобровицького р-н
- 17.03.2013 - зустріч із громадою с.Новий Биків Бобровицького р-у
- 18.03.2013 - зустріч із громадою Ніжина
Заплановано:
29.03.2013 - особистий прийом громадян у громадській приймальні м.Чернігів.
30.03. 2013 - зустріч з виборцями с. Сокиринці Срібнянського р-ну, будинок культури, початок - о 9:30.
30.03. 2013 - зустріч із виборцями смт. Дігтярі Срібнянського р-ну, будинок культури, початок о 11:00.
30.03. 2013 - зустріч із виборцями смт. Варва, будинок культури, початок - о 13:00.
30.03. 2013 - зустріч із виборцями с. Журавка Варвинського р-ну, будинок культури, початок - о 17:00.
31.03.2013 - зустріч із виборцями м. Прилуки,адміністративна будівля по вул. Київська (3-й поверх, актова зала), початок - о 16:00.
31.03.2013 - марш із нагоди 140-річчя від Дня народження ідеолога українського націоналізму, уродженця колишнього Прилуцького повіту Миколи Міхновського, м. Прилуки.


6. Що Ви знаєте про історію партизанського руху на Чернігівщині?


- Звісно, я цікавлюсь історією України, боротьбою українців за державну незалежність, зокрема в період Другої світової війни. Ще з часів шкільної парти я знав лише те, що на Чернігівщині був потужний червоний партизанський рух під керівництвом О.Федорова, яким керували і який збройно підтримували з Москви.  Проте з відкриттям засекречених совєцьких архівів стало відомо, що у воєнні роки на Чернігівщині також ввели діяльність підпільні осередки Організації Українських Націоналістів та окремі загони Української Повстанської Армії, які боролися за незалежність України, як із нацистами, так і зі сталіністами. Це мені стало відомо у більш зрілому віці.


7. Організацію "Свобода" деякі жителі Чернігівщини вважають українською фашистською організацію, чи є у Вас аргументи, які можуть переконати їх, що це не так?

- Якщо ти чогось не робив, то який сенс у цьому виправдовуватися? "Свобода" - націоналістичне об'єднання, метою якого є розбудова могутньої української держави на засадах соціальної і національної справедливості. Ми себе так позиціонували від самого початку створення партії 1991 року, й своїми діями наші активісти це постійно підтверджують. Відповідно на це й реагує громада - рівень підтримки "Свободи" невпинно зростає і, за даними останніх соцопитувань, уже сягає понад 15%. Невже Ви вважаєте, що кожен шостий українець сповідує ідеологію фашизму?
Щодо ж до того, кого українці приймають за "фашистів", то це, мабуть, ті, хто знущається з народу? То, може, варто вважати такими представників влади, адже хто нині більше за них визискує українців?
У свою чергу хочу зазначити, що націоналізм - це любов. Саме любов рухає нами - у своїй діяльності ми керуємося любов'ю до українців та української держави.


Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції «Чернігівський монітор», який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті "Чернігівський монітор".
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини