Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:41:18

В. Дубіль: "Як народний депутат - мажоритарник завжди намагаюсь при нагоді відстоювати інтереси територіальної громади Чернігівщини"

27.03.2013   19:02

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

Дубіль Валерій

Дубіль Валерій

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Дубіля Валерія Олександровича.

1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

Проведену мною та моєю командою роботу оцінюю позитивно. Сподіваюсь, що такої ж думки мешканці м. Чернігова, всі мої виборці. Зрозуміло, що одному народному депутату неможливо вирішити ті завдання, які ставляться перед ним, як народним обранцем. Тому за ці 100 днів було проведено велику організаційну роботу по створенню структури, яка буде працювати по восьми напрямках моєї депутатської діяльності (утворено громадську спілку, робочі групи, визначено сектори роботи та відповідальних за них людей, тощо). На сьогодні ця структура починає проводити діяльність, направлену на позитивний результат.

2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщини за цей період?

Рішенням депутатської фракції ВО “Батьківщина” у Верховній Раді мене, як народного депутата закріплено за м. Чернігів.

Як депутат – мажоритарник, завжди намагаюсь, при нагоді, відстоювати інтереси територіальної громади Чернігівщини. Так, наприклад, на останньому засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету за моєю пропозицією було погоджено виділення коштів із держбюджету: у сумі 1,5 млн. грн. на проведення капітального ремонту 9-ти поверхового палатного корпусу міської лікарні №1 по пр. Миру, 44 в м. Чернігові; у сумі 500 тис. грн. на реконструкцію двоповерхової будівлі жіночої консультації по вул. Земській, 7 в м. Прилуки Чернігівської області; у сумі 1 млн. грн. на реконструкцію дитячого садка по вул. Широка, 30 с. Богданівка Прилуцького району Чернігівської області.

Наразі у Верховній Раді створено між фракційне депутатське об’єднання “Чернігівщина”, головою якого обрано мене. Метою діяльності вищезазначеного депутатського об’єднання є захист інтересів територіальної громади Чернiгiвської області та сприяння соціально-економічному розвитку peгіону. Народними депутатами – членами між фракційного депутатського об’єднання готується орієнтовний план його діяльності.

3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу. Чи є у Вас “рецепти” вирішення цих проблем?

Наша область має досить багато проблем. Як приклад, наведу дві проблеми: глобальну та конкретну.

Глобальна – байдуже і непрофесійне відношення місцевої влади до своїх обов’язків.
Для її вирішення мною проводиться наступна діяльність:

1) Проведено установчі збори по створенню громадської спілки “Громадська рада м. Чернігова” до складу якої будуть входити громадські організації м. Чернігова та бажаючі громадяни, які визнають мету і завдання об’єднання. Зокрема, метою діяльності спілки має стати забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю міста, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики в системі місцевого самоврядування.

2) Запровадження (у найближчий час) проекту “Кадровий резерв м. Чернігова” для того, щоб залучати до влади найкращих представників територіальної громади.

3) Забезпечення перемоги на чергових місцевих виборах у Чернігівській області політичної партії “ВО “Батьківщина”.

Конкретна – це допомога у вирішенні житлових проблем мешканців гуртожитків.
Для цього мною проводиться наступна діяльність:

1) Ініціюється активізація роботи місцевої (регіональної) комісії із розв’язання проблем мешканців гуртожитків при Чернігівській обласній держадміністрації.

Направлено депутатське звернення голові Чернігівської обласної держадміністрації з проханням надання інформації про утворення даної комісії на виконання Указу та доручення Президента України, її персональний склад, проведену роботу, план на найближчий період тощо.

2) Ініційовано створення при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Робочої групи з розв’язання проблем мешканців гуртожитків

Наразі підготовлено проект Наказу Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (проходить погодження) Геннадія Темника про затвердження складу робочої групи з розв’язання проблем мешканців гуртожитків, яку має очолити Міністр та до складу якої маю увійти і я. Юристам громадської приймальні народного депутата доручено завести справи по кожному проблемному гуртожитку м. Чернігова для розгляду цих справ на засіданнях Робочої групи при Міністерстві.

3) Ініційовано створення при Комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики робочої групи з вдосконалення правового регулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

За дорученням першого заступника голови Комітету Геннадія Зубка секретаріатом Комітету підготовлено аналітичну довідку про стан виконання законів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та на найближчому засіданні Комітету буде запропоновано його членам– народним депутатам створити Робочу групу з вдосконалення правового регулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та провести Комітетські слухання по розгляду проблемних питань мешканців гуртожитків. Юристам громадської приймальні народного депутата доручено підготувати пропозиції щодо внесення змін чинного до законодавства для врегулювання проблемних питань мешканців гуртожитків на законодавчому рівні.

4) Ініційовано створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення гарантованих Конституцією України, Житловим кодексом УРС житлових прав мешканців гуртожитків.

Розіслано листи всім керівникам депутатських фракцій Верховної Ради з проханням підтримати ініціативу створення такої слідчої комісії та надати представників – народних депутатів від кожної депутатської фракції.

Від фракції “ВО “Батьківщина”, окрім мене подано кандидатуру народного депутата, першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Геннадія Зубка.

Від фракції “УДАР Віталія Кличка” подано кандидатуру народного депутата, голову підкомітету з питань державного боргу та фінансування державного бюджету Комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрія Путілова.

Від фракції “ВО “Свобода” подано кандидатуру народного депутата, члена Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Руслана Марцінківа.

За попередньою домовленістю із керівництвом депутатських фракцій Партії Регіонів та Комуністичної партії України найближчим часом будуть надані до складу Тимчасової слідчої комісії також представники цих двох фракцій.

4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині люди? Хто вони і за що відповідають?

Команда помічників-консультантів - це звичайні люди, що мають відповідний рівень професійної підготовки, та постійно її підвищують. Люди, які сумлінно ставляться до своїх функціональних обов’язків і щиро хочуть змінити життя Чернігівщини на краще. Робота народного депутата є публічною, тому поступово моя команда стає відомою на Чернігівщині. Мною сформовано 6 секторів за які відповідають визначені мною помічники-консультанти: сектор №1 соціально-економічний розвиток, бюджет, фінанси і ціни, управління комунальною власністю; сектор №2 житлово-комунальне господарство, побутове, торговельне обслуговування, громадське харчування, транспорт і зв’язок; сектор №3 будівництво, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища; сектор №4 охорона здоров’я, освіта культура, спорт; сектор №5 соціальний захист населення; сектор №6 забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.
 

5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

За перші 100 днів роботи у Парламенті мною направлено 152 депутатські звернення і 23 запити на інформацію, моїми помічниками – консультантами (юристами) надано правову допомогу: юридичних консультацій – 1071 громадянам, складено 45 позовів до суду (з них задоволено 20), 8 заперечень та клопотань (з них задоволено 1), 7 апеляційних скарг (задоволено 2), 9 касаційних скарг (задоволено 1), 40 заяв до судових органів – з різних питань (задоволено 8), підготовлено 79 заяв, скарг та листів у різні установи. Нагоди для виступу у сесійній залі Верховної Ради не було. Прийняв участь у 1 засіданні Комітету Верховної Ради у закордонах справах, 1 засіданні Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, як заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету не прийняв участь лише у 1 засіданні даного Комітету (за позицією депутатської фракції ВО “Батьківщина” у Верховній Раді) в зв’язку з не відкриттям чергової сесії Верховної Ради та не легітимністю цього засідання Комітету, 21 день відпрацьовано у виборчому окрузі.

Підготовлено 12 законопроектів:

1) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо збільшення кількості бюджетних місць у державних та комунальних вищих навчальних закладах) № 1121 від 19 грудня 2012 року. Співавторами є народні депутати Андрій Павловський та Олександр Дубовой.

Законопроектом передбачається збільшення кількості студентів за державним замовленням у вищих навчальних закладах державної і комунальної форм власності з 51 до 75 відсотків від загальної кількості студентів, прийнятих на навчання на перший курс.

2) Проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу” (щодо обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації) №1123 від 19 грудня 2012 року. Співавторами є народні депутати Андрій Павловський та Олександр Дубовой.

Законопроектом передбачається, що реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації може розміщуватись виключно у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, а також може розповсюджуватись виключно на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики.

3) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про освіту” (щодо збільшення розміру пенсійного забезпечення педагогічних працівників та встановлення додаткових державних гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам) №1124 від 19 грудня 2012 року. Співавторами є народні депутати Андрій Павловський та Олександр Дубовой.

Законопроектом передбачається посилення соціального захисту педагогічних та науково-педагогічних працівників, зокрема призначення і виплата пенсії педагогічним та науково-педагогічним працівникам в розмірі 80 відсотків від суми заробітної плати педагогічного працівника; збільшення щомісячних надбавок педагогічним та науково-педагогічним працівникам за вислугу років у відсотках до посадового окладу (понад 3 роки – 20%, понад 10 років – 30%, понад 20 років – 50%), щодо встановлення мінімального розміру щорічної допомоги на оздоровлення (не менше трьох прожиткових мінімумів), та щодо розміру щорічної матеріальної допомоги (два прожиткових мінімуми), а також щодо розширення кола тих працівників, яких може бути звільнено від оплати за користування житлом з опаленням і освітленням.

4) Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення розміру соціальних стандартів і гарантій та відновлення соціального захисту громадян) №1251 від 11 січня 2013 року. Співавторами є народні депутати Олександр Турчинов та Андрій Павловський.

Законопроектом передбачено внесення змін до Закону України про Державний бюджет на 2013 рік, встановивши нові (підвищенні) розміри прожиткового мінімуму (з 1 квітня – 2432 гривні, з 1 липня – 2554 гривні, з 1 жовтня – 2682 гривні), та мінімальної заробітної плати (з 1 квітня – 2520 гривень, з 1 липня – 2646 гривень, з 1 жовтня – 2760 гривень). Пропонується вилучити частину 4 Прикінцевих положень Закону, яка надає можливість Кабінету Міністрів України, всупереч нормам Конституції України, самостійно визначати розміри та встановлювати порядок виплати пільг, компенсацій, інших соціальних виплат окремим категоріям громадян. Також запропоновано визначити, що витрати за харчування дитини у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі здійснюється за рахунок коштів держбюджету.

5) Проект Закону про внесення змін до статті 43 Закону України “Про освіту” (щодо переліку вищих навчальних закладів) №2064 від 22 січня 2013 року. Співавторами є народні депутати Андрій Павловський та Олександр Дубовой.

Законопроектом передбачається віднести третій і четвертий рівні (залежно від наслідків акредитації) до вищих навчальних закладів вищі духовні навчальні заклади.

6) Проект Закону про внесення змін до статті 90 Бюджетного кодексу України (щодо включення видатків на деякі загальноосвітні навчальні заклади до видатків бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів) №2087 від 24 січня 2013 року. Співавтором є народний депутат Лілія Гриневич.

Законопроектом передбачається включення видатків на гімназії – інтернати, колегіуми – інтернати та ліцеї – інтернати до видатків на освіту, що здійснюються з бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів, недопущення ліквідації даних загальноосвітніх навчальних закладів.

7) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” (щодо вдосконалення порядку відкликання законопроектів та їх підготовки до другого читання) № 2118 від 28 січня 2013 року. Співавтором є народний депутат Андрій Пишний.

Законопроектом передбачається, що при підготовці і доопрацюванні проектів законів, постанов та інших актів Верховної Ради включених до другого розділу порядку денного сесії Верховної Ради залучаються суб’єкти права законодавчої ініціативи; при відкликанні законопроектів для доопрацювання не здійснюється їх зняття з розгляду, а в зв’язку із втратою актуальності із таким зняттям; при підготовці законопроекту до другого читання у порівняльній таблиці розміщається текст чинних норм законодавства у випадку внесення до них змін. Прийняття цього проекту Закону забезпечить вдосконалення порядку відкликання суб’єктами права законодавчої ініціативи законопроектів та підготовки головними комітетами Верховної Ради законопроектів до другого читання.

8) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю” (щодо запровадження одного виду ФФБ) №2119 від 28 січня 2013 року. Співавтором є народний депутат Степан Кубів.

Законопроектом передбачається, запровадження одного типу фонду фінансування будівництва (виду Б).

9) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо скорочення державних витрат споживання та збільшення соціальних виплат) №2125 від 29 січня 2013 року. Співавторами є народні депутати Арсеній Яценюк та Андрій Пишний.

Законопроектом передбачається перерозподілити видатки Державного бюджету на 2013 рік, скоротивши найбільш невиправдані видатки на утримання органів державної влади до рівня 2009 року та передання на приватизацію всіх об’єктів майна у розпорядженні ВР та ДУС, окрім робочих приміщень у місті Києві. У результаті вивільняється більше 14,5 млрд. грн., які планується перерозподілити на фінансування деяких найбільш вразливих соціальних статей. Так, на соціальні потреби, більше одного мільярда гривень додатково отримає Міністерство соціальної політики. Отримають додаткове фінансування такі соціальні програми першочергової важливості, як заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів (збільшення на 96% у порівнянні до затверджених витрат 2013 року), санаторно-курортне лікування ветеранів війни та прирівняних до них осіб (збільшення на 76%), одноразові виплати жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”, одноразова матеріальна допомога інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим особам (збільшення виплат на 19%), будівництво (придбання) житла для інвалідів за зором та слухом (відновлення фінансування програми, яку було вилучено у 2013 році). Видатки Міністерства охорони здоров’я зростуть на 19,1%. Серед них, першочергової важливості збільшення видатків на фінансування програм з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. Також планується збільшити на 25% фінансування Міністерства оборони України з метою забезпечення потреб національної безпеки. Передбачається зменшити граничний обсяг дефіциту державного бюджету на 3 млрд. грн., включаючи зменшення дефіциту загального фонду державного бюджету на 2 млрд. грн. та спеціального фонду – на 1 млрд. грн.

10) Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог кредиторів із передачі об’єктів будівництва та інвестування №2150 від 31 січня 2013 року. Співавтором є народний депутат Андрій Іванчук.

Законопроект передбачає зняття мораторію на задоволення вимог громадян та управителів фондів операцій з нерухомістю, які інвестували кошти в житлове будівництво, надає право подачі до господарського суду письмової заяви з вимогами до забудовника щодо передачі у власність об’єкту будівництва, порядку розгляду таких заяв і окремого внесення до реєстру відомостей про ці вимоги у випадку банкрутства забудовника. Крім того, законодавча ініціатива визначає черговість задоволення цих вимог та заборону передачі забудовником у заставу банкам об’єктів такого будівництва, а також врегульовує питання створення житлово-будівельного кооперативу для добудови об’єктів незавершеного будівництва.

11) Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” щодо врегулювання процедури формування депутатських груп і фракцій у місцевих радах усіх рівнів № 2365 від 21 лютого 2013 року. Співавтором є народний депутат Руслан Князевич.

Законопроектом передбачається забезпечити взаємозв’язок між політичною партією та її представниками, обраними до місцевих рад, шляхом формування депутатських фракцій на партійній основі, запровадження установчих зборів фракції, які й мають прийняти рішення про утворення такої депутатської фракції за попереднім погодженням з керівним органом відповідної місцевої організації політичної партії.

12) Проект Закону “Про внесення змін до статті 277 Податкового кодексу України (щодо встановлення обґрунтованого розміру ставки податку за земельні ділянки садівницьких товариств)” №2634 від 25 березня 2013 року. Співавтором є народний депутат Андрій Сенченко.

Законопроектом передбачається зменшити ставку податку за земельні ділянки садівницьких товариств запропоновано до розміру 0,03 відсотка від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

6. Ваші витрати на благодійність за останні роки, якщо враховувати лише повідомлення в пресі, величезні, а у 2012 році Ви ще брали участь у мажоритарних виборах. У яку суму Ви оцінюєте власні статки?

Власні статки я оцінюю як середні. Невдовзі на моєму персональному веб-сайті: www.dubil.org, після 1 квітня цього року буде розміщено декларацію про мої доходи, витрати та зобов’язання майнового характеру. Благодійні заходи, які проводжу на Чернігівщині та в державі у цілому фінансуються за рахунок коштів благодійного фонду “Європа”, який я очолюю, як почесний Президент. Кошти фонду формуються за рахунок добровільних пожертвувань моїх друзів (представників підприємництва та промисловості) і просто небайдужих громадян. Наразі фонд почав проводити активну участь у грантових проектах для залучення коштів міжнародних та всеукраїнських благодійних фондів.

Я є заступником голови Опікунської ради Національної дитячої спеціалізованої лікарні “ОХМАТДИТ” (волонтерський орган, який складається з представників благодійних фондів, громадських організацій, ЗМІ, бізнесу, громадських діячів, які дбають про благо дітей, котрі отримують медичну допомогу в лікарні).

Торік, попри фінансову кризу, Опікунська рада залучила 12 млн. 700 тис. грн. на медичні препарати і реактиви. Додатково через Інтернет- ресурс було зібрано 895 тис. грн. За ці кошти придбано медичне обладнання, подарунки для важкохворих дітей, тощо. Чотирнадцять діток, завдяки Опікунській раді, лікувалися за кордоном. А це більше ніж 18 млн. грн., в той час, як держава спромоглась профінансувати в 2012 році лікування за кордоном дорослих і дітей разом лише на 14 млн. грн.

У Верховній Раді створено між фракційне депутатське об’єднання “ДІТЯМ УКРАЇНИ – НАЙСУЧАСНІШУ ЛІКАРНЮ “ОХМАТДИТ”.

Головою даного між фракційного депутатського об’єднання обрано мене. Метою діяльності між фракційного депутатського об’єднання є сприяння у створенні в Україні сучасного медичного комплексу європейського рівня для підвищення якості надання медичної допомоги, рівня довго тривалості виживання дітей, зменшення соціальної напруги в суспільстві. Народними депутатами – членами між фракційного депутатського об’єднання готується орієнтовний план діяльності об’єднання.

На останньому засіданні Комітету з питань бюджету було погоджено виділення із держбюджету 95 млн. грн. на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу “Охмадиту”.

7. Чому Ви персонально зараз не берете участь у вирішенні питання з ландшафтним парком Ялівщина?

Для створення регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” в межах та з площею близько 200 га, включаючи р. Стрижень та її прибережну захисну смугу мною проведено наступні заходи:

1) Направлено депутатські звернення до начальника Державного управління навколишнього природного середовища Сергія Гороновича та начальника Головного управління Держкомзему в Чернігівській області Наталії Ладан щодо землекористувачів території лісопарку урочища “Ялівщина”.

2) Включено моїх помічників – консультантів до складу Робочої групи з питань створення регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”.

3) Ініційовано розгляд профільними постійними комісіями Чернігівської міської ради питання виділення із міського бюджету Чернігова у 2013 році коштів на створення парку.

4) Проведено робочі наради в управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради за участю заступника Чернігівського міського голови Олександра Сердюка та представників управління навколишнього природного середовища Чернігівської області.

5) Розроблено картографічні схеми з визначенням меж охоронної зони та ядра РЛП “Ялівщина”.

6) Підготовлено матеріали для подання клопотання про створення парку, отримано наукові обґрунтування, направлено матеріали до Чернігівського міського голови. Контролювання строків щодо підготовки та подачі Чернігівською міською радою клопотання про створення парку до управління навколишнього природного середовища Чернігівської області.

7) Зібрано дані про власників земельних ділянок в межах регіонального ландшафтного парку (згідно кадастру) та підготовлено інформацію до оприлюднення.

Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції «Чернігівський монітор», який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті "Чернігівський монітор". 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини