Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:37:20

За принципами соціального діалогу

23.03.2013   10:01

У Чернігові відбувся ІІ Пленум профспілки працівників Збройних Сил України. Захід, в якому взяли участь представники центрального комітету, голови територіальних комітетів та профспілкові активісти зі всіх регіонів України, проходив на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок.

В центрі уваги пленуму - виконання Постанови V з'їзду профспілки працівників Збройних Сил України та основні напрямки діяльності в сучасних умовах.

Із доповіддю перед учасниками виступив голова Центрального комітету Всеукраїнської профспілки працівників Збройних сил України Дмитро Мірошниченко. Він наголосив, що визначаючи основну спільну мету - успішне вирішення поставлених перед Збройними Силами України завдань, командування та профспілкові органи будують свої взаємовідносини на принципах соціального партнерства, співробітництва та консолідації своєї роботи.

- Лише спільними зусиллями ми здатні досягти мети, домогтися виконання чинного законодавства. Правовий підхід має домінувати при відстоюванні інтересів людей, - зауважив доповідач.

На думку представників профспілкових організацій, новий імпульс у напрямку колективно-договірної роботи надав наказ керівника вітчизняного оборонного відомства, щодо реалізації плану заходів положень Галузевої угоди між Міністерством оборони України та Центральним комітетом Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України на 2011-2013 роки. 

Також профспілкові лідери визначили шляхи щодо поповнення лав своєї організації. Серед них вони вбачають покращення інформаційної та роз'яснювальної роботи, підвищення мотивації членства у профспілці серед працюючих у Міністерстві оборони України, зокрема Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка структурно увійшла до складу оборонного відомства. На сьогодні, за даними статистичної звітності вага членства в профспілці працівників Збройних Сил України складає 73 відсотки.

Учасники зібрання розглянули ще чимало актуальних питань, серед яких: заборгованості із заробітної плати, створення належних умов та безпеки праці, оздоровлення працівників та членів їхніх сімей, забезпечення житлом тощо.
Звітували, обговорювали та радилися. Як результат - проголосовані постанови, в яких визначено пріоритетні напрямки в роботі, як-то захистити право працівників на гідну працю та її оплату, продуктивну зайнятість, належний соціальний захист.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини