Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:08:01

Олександр Вілкул: “На Чернігівщині з 2010 року 400 сімей завдяки підтримці держави отримали нове доступне житло”

22.03.2013   15:31Агенцiя

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів у Чернігові виїзну нараду щодо розвитку будівельної галузі та реалізації програм “Доступного житла”.

Він поставив завдання місцевій владі активізувати роботу щодо створення можливостей для громадян придбати житло за доступними цінами та надання квартир ветеранам, чорнобильцям і працівникам бюджетної сфери. З 2010 року на Чернігівщині вже 400 сімей завдяки підтримці держави отримали довгоочікуване власне житло.

“Урядом реалізується низка державних програм підтримки громадян для придбання ними житла за доступними цінами. За 2012 рік понад 4 тисячі українських родин отримали нові квартири. Кожен керівник місцевої влади несе персональну відповідальність за створення таких можливостей для громадян. Влада на Чернігівщині має активізувати цю роботу, а також надання квартир ветеранам, чорнобильцям і працівникам бюджетної сфери”, – сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Як доповів Віце-прем’єр-міністру України голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, в 2013 році планується забезпечити доступним житлом 320 родин, що на 30% більше ніж у 2012 році.

Нарада пройшла на об’єкті будівництва 10-поверхового житлового будинку мікрорайону “Привокзальний” у Чернігові (вул. Попова, 31а). Здача в експлуатацію цього будинку на 130 квартир планується наприкінці 2013 року. До 2015 року у цьому мікрорайоні буде збудовано ще чотири будинки на 438 квартир. Реалізація цього проекту дозволить громадянам придбати житло на рівні 4 тис 50 грн за 1 кв. м, що на 20% нижче середньоринкової по місту.

Обласною владою планується придбати в цьому комплексі 45 квартир для інвалідів війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та воїнів-інтернаціоналістів.

Володимир Хоменко повідомив, що обласна державна адміністрація подала документи першого будинку на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду щодо його включення до державної програми “Доступного житла”. Завдяки цьому молоді сім’ї зможуть придбати квартири у новому будинку в рамках держпрограми за пільговим кредитом під 3% річних. Тобто з 16% річних держава компенсує 13%.

“У минулому році Урядом була введена Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів. 20 лютого 2013 року прийнято рішення про продовження реалізації цієї програми і в 2013 році. Зведення нових будинків із вартістю житла на 20-30% нижче за середньоринкову та надання кредиту фактично під 3% річних – це реальна можливість громадянам стати власниками квартир”, – сказав Олександр Вілкул.

За підсумками наради Олександр Вілкул доручив керівництву області забезпечити широке інформування жителів про можливості державних житлових програм.


За повідомленням прес-служби Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини