Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:21:13

Відбулося засідання активу Чернігівської облорганізації Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України”

22.03.2013   11:04Агенцiя

Розширене засідання Президії ради та активу Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” відбулося 21 березня 2013 року.

У роботі Президії взяли участь актив Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, запрошені представники органів виконавчої влади, головного управління Пенсійного Фонду України в області.

У засіданні взяла участь директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрченко Л.М.

У своєму виступі Лариса Михайлівна з великою повагою відгукнулася про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та окреслила ряд питань над якими працює Департамент для поліпшення соціального захисту чорнобильців спільно з громадськими організаціями.

На зустрічі обговорено питання сфери соціального захисту, які займають центральне місце в Меморандумі про взаємодію та співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівським обласним відділенням Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, Чернігівською обласною організацією Всеукраїнської громадської організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України”. Проаналізовано хід його виконання, починаючи з моменту його підписання, наголошено на низці питань, які можуть вирішитися успішно тільки при тісній співпраці.

Зокрема, це стосується внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали” внаслідок Чорнобильської катастрофи. Актуальними на даний час є питання санаторно-курортного лікування та оздоровлення, пенсійного та медичного забезпечення, про що йшла мова під час зустрічі. На численні запитання представників громадських організацій чорнобильців надані відповіді.

Окреслено план дій щодо відзначення 27-х роковин Чорнобильської катастрофи. Прийняте рішення спільно опрацювати пропозиції щодо змін у законодавстві стосовно чорнобильців та внести на розгляд народних депутатів України від області.

Керівники громадських організацій чорнобильців подякували Департаменту соціального захисту населення, а в їх особі обласній державній адміністрації за співпрацю у розв’язанні актуальних проблем постраждалих від Чорнобильського лиха людей.


За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.