Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:19:05

Ігор Рибаков вшанував пам’ять жертв Корюківської трагедії

02.03.2013   15:55Агенцiя

1 березня у Корюківці пройшли заходи з вшанування пам'яті жертв Корюківської трагедії під час Великої Вітчизняної війни. Участь у заходах взяв народний депутат України Ігор Рибаков.

Він поклав квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам, оглянув тематичну виставку у музеї, побував на місці, де буде збудована перша черга Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами. У день вшанування пам’яті було проведено також перепоховання останків мирного населення Корюківки, яке безневинно пало він рук фашистів у березні 1943 року. 20 тисяч гривень на перепоховання виділив Ігор Рибаков. «Я вважаю це своїм обов’язком, — каже народний депутат. — Мирні жителі, жорстоко вбиті фашистами у березні 1943 року, повинні бути поховані по-християнські і відспівані».

Спілкуючись зі свідками трагедії і жителями Корюківки, Ігор Рибаков  наголосив:

«Нас всіх поріднила  сьогодні велика скорбота.  Пройшло сімдесят років з часу страшної трагедії. Але й досі у наших серцях болем віддаються постріли, тріск полум’я і крики семи тисяч жертв. Більш масового та жорстокого знищення мирного населення не знала історія Великої Вітчизняної війни.

Ми, християни, віримо, що душі невинно убієнних сьогодні в раю, а душі вбивць — горять пекельним вогнем. Якщо, звісно, у  цих людей взагалі є душі. Вони здійснили гріх, який не підлягає прощенню і спокути і понесли за це вище покарання перед Богом.

Серед нас незримо присутні і душі тисяч ненароджених жителів  Корюківки. Есесівці і шуцмани варварські вбили тих, хто міг стати їхніми матерями і батьками — розірвали  ланцюг народжень. Вони нещадно стріляли і по майбутнім поколінням українців.

Сьогодні ми поминаємо загиблих вінками, молитвою та скорботними словами, згадуємо події тих трагічних днів. Але я впевнений, що, не забуваючи минулого, ми повинні думати про день завтрашній. Душі наших загиблих земляків утішаться, побачивши зверху, що ворогу не вдалося вбити наше майбутнє. Саме це наша мета — щасливе майбутнє, і нам з вами йти до неї разом».

Ігор Рибаков зазначив, що Україна переживає сьогодні непрості часи. І хоча уже чимало зроблено, попереду ще немало завдань. Народний депутат впевнений , що вирішити їх можна тільки спільними зусиллями. «Це наш святий обов’язок перед загиблими від фашистських куль, — каже народний депутат. — Вмираючи, вони заповідали нам гідне і щасливе життя. Впевнений, що з Божою допомогою ми з Вами виконаємо цей заповіт!»    

Ігор Рибаков  активно включився в роботу по якнайшвидшому виділенню коштів із державного бюджету на будівництво Меморіалу. За його сприяння надійшли вже перші 10 мільйонів гривень.  

Народний депутат  зустрівся і зі свідками тієї страшної трагедії. Всі очевидці отримали продуктові пакети. Ірині Степанівні Ткачовій у березні 1943 року було 13 років, а її сестрі Діні — 15. Вони й до сьогодні все пам’ятають у подробицях. Присутні на зустрічі подякували Ігорю Рибакову за увагу і підтримку.

Діна  Корнієвська, свідок Корюківської трагедії:

— Ми так давно чекали, що про трагедію у нашому місті дізнаються усі. Нарешті так сталося. Дякую Ігорю Олександровичу за те, що він переймається питанням фінансування будівництва Меморіального комплексу і за те, що він турбується про кожного із нас, хто живе сьогодні. Такої уваги  ми не отримали більше не від кого.

Ірина Ткачова, свідок Корюківської трагедії:

— Для нас дуже важливо те, що відбувається сьогодні. Ми довго чекали на будівництво Меморіалу і нарешті дочекалися. Ігор Олександрович Рибаков дав кошти на перепоховання жертв трагедії. Це вчинок справжнього християнина. Ми впевнені, що і надалі він не залишить нас. Спасибі.

PR

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.