Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:27

На часі підготовка до оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівщини

27.02.2013   09:11

Питання збереження та відновлення здоров’я дітей, організація якісного, безпечного, повноцінного оздоровлення та відпочинку перебуває під постійною увагою Президента України та керівництва Чернігівської області. На Чернігівщині створена та діє обласна міжвідомча комісія з організації відпочинку і оздоровлення дітей та учнівської молоді.

На її першому у цьому році засіданні, яке відбулося 26 лютого під головуванням в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики розглянули питання підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей області влітку 2013 року.

Відкриваючи засідання Юрій Музика наголосив, що питання оздоровлення та відпочинку дітей області є надзвичайно важливим.

“Ми маємо вже сьогодні готуватися до літнього оздоровлення дітей так, щоб область показала якість роботи у цій сфері і високі показники, щоб ми могли максимально забезпечити дітям області повноцінне, ефективне оздоровлення та відпочинок”, – додав він.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк поінформувала присутніх про проведення підготовчого етапу оздоровчого сезону 2013 року.

За її словами, усі завдання минулорічної оздоровчої кампанії були виконані. Так, у 2012 році надано оздоровчі та відпочинкові послуги 61130 дітям – це 66,8% від їх загальної кількості. Було забезпечено 100% оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 78,6% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Оздоровчі послуги отримали понад 26 тисяч дітей, що склало 42,8% від загальної кількості наданих послуг.

За прогнозованими показниками у 2013 році планують працювати 26 закладів оздоровлення, із них – 23 позаміські та 3 санаторного типу. Відпочинкові послуги надаватимуть 504 табори з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 2 наметові містечка.

Також на засіданні були обговорені питання підготовки до оздоровчого сезону пришкільних таборів, підготовку до роботи влітку 2013 року обласних дитячих санаторіїв, підпорядкованих управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації та організацію оздоровлення та відпочинку дітей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Підсумовуючи результати засідання обласної міжвідомчої комісії Юрій Музика підкреслив, що надання дітям області якісних оздоровчих та відпочинкових послуг цілком залежить від безумовного виконання плану заходів та спільної, координованої роботи всіх причетних до цього структур і організацій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини