Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:37:03

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав. ФОТО

16.02.2013   10:14

У Чернігові пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У сквері поблизу пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь понад п'ятсот ветеранів бойових дій на території інших країн, воїнів-миротворців, членів їхніх родин, а також представників органів влади.

У церемонії покладання квітів до пам'ятника загиблим в Афганістані взяли участь заступник голови ОДА, керівник міської організації УСВА  Микола Стрілець, заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова, член правління УСВА Олександр Соколов.

У своєму виступі, зокрема, міський голова підкреслив, що до цього часу війна звучить відлунням у житті тих, хто виконував свій військовий обов'язок в Афганістані. "Сьогодні по-різному оцінюють ті події, але для нас важливо одне: ми були і залишатимемося солдатами й офіцерами, які чесно виконали свій обов'язок перед Вітчизною", - сказав він.

Звертаючись до присутніх, заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, голова Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Стрілець наголосив, що завдяки активній позиції ветеранських організацій воїнів-афганців налагоджено дієву співпрацю з органами обласної виконавчої влади з таких важливих питань, як увіковічення пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, соціальний захист учасників бойових дій, інвалідів, сімей загиблих та військово-патріотичне виховання молоді, посилення її духовних та моральних цінностей.

Звертаючись до учасників мітингу, Іван Коробка висловив слова щирої поваги всім співвітчизникам та землякам – учасникам військового конфлікту в Афганістані, їхнім матерям і близьким, які втратили своїх родичів на афганській землі.
- Афганістан не єдиний у нашій військовій історії. Географія країн, де наші земляки виконували свій мужній інтернаціональний обов'язок досить широка. Це В'єтнам і Корея, Куба і Єгипет, Угорщина і Чехословаччина, Сьєра Леоне і Ефіопія, Ірак та ще багато інших країн, - наголосив керівник.

До учасників заходу також звернулися голова комітету сімей загиблих в Афганістані військовослужбовців при обласному відділенні Української спілки ветеранів Афганістану Лариса Кожар, син учасника бойових дій на території Республіки Афганістан, ліцеїст 2 курсу Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Євген Хотінь.

Учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання вшанували пам'ять своїх побратимів, було поіменно названо всіх уродженців Чернігова, які загинули в Афганістані. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.

Всього на Чернігівщині проживають понад 3 тисячі воїнів-"афганців". З афганської війни не повернулися додому (загинули або зникли безвісти)  115 уродженців області.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини