Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:43:44

Громадські організації звітували про виконання програм для дітей та молоді Чернігова

13.02.2013   13:04

12 лютого у Чернігівській міській раді відбувся звіт-презентація проектів, реалізованих громадськими організаціями за підтримки міської ради у 2012 році.

У м. Чернігові проживає понад 110 тис. молодих людей у віці 14-35 років, які складають третину населення міста. Крім того, понад 70 тисяч осіб – це діти та неповнолітні віком до 18 років. Основним засобом забезпечення реалізації соціально-значущих проектів у сфері молодіжної політики є організація ефективної співпраці з громадськими організаціями, які активно діють у м. Чернігові, координатором якої виступає відділ у справах сім’ї та молоді міської ради.

За результатами проведеного у 2012 році відділом у справах сім‘ї та молоді міської ради  конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями для дітей та молоді міста, 17 проектів отримали фінансування з міського бюджету згідно з рішенням конкурсної комісії. Загалом на конкурс було представлено 27 проектів від 15 громадських організацій. Представники громадських організацій, які отримали кошти з міського бюджету у загальній сумі – понад 30 тисяч гривень, інформували про виконання своїх проектів та результати їх реалізації впродовж минулого року.

 Заступник міського голови Анна Романова відзначила, що активна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськими і    благодійними організаціями стосовно реалізації державної молодіжної політики дає позитивні результати. Досвід громадських організацій у сфері взаємодії з дітьми та молоддю міста надзвичайно корисний, адже допомагає   соціальному становленню та розвитку учнівської й студентської молоді, сприяє її ініціативі та активності в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

Серед найбільш цікавих і важливих проектів є наступні:

«Школа виживання в сучасному світі» спортивно-туристичного клубу ЧДПУ «Горизонт»;

«Зелені вихідні» ЧММГО «Апельсин»;

«Молодіжний працестарт» ЧММГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень»;

«Школа журналістики» ЧМО ВМГО «Молода Просвіта»;

«Територія успіху» ЧОБО «Аратта»;

«Гра-випробування «Ігри патріотів» Міської рятувальної служби «СОС»;

«Уік-енд під вітрилами» ЧМГО «Чернігівський яхт-клуб» та інші.

Найбільшу зацікавленість викликають напрямки, спрямовані на культурно-масову та тренінгову роботу, проведення масових заходів. «Деякі проекти були дуже вдалими й бажано, щоб вони продовжили своє існування», - підкреслила Анна Романова.

 За інформацією відділу у справах сім’ї та молоді міської ради за п’ять років проведення конкурсів проектів громадських організацій загалом подано 132 проекти від 38 громадських організацій на загальну суму понад 260 тис. грн. На поточний 2013 рік з міського бюджету передбачено фінансування проектів громадських організацій у сумі 35 тис. грн. Максимальна сума фінансування кожного напрямку – 3 тис. грн., мінімальна – 2 тис. грн.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини