Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:01:57

Електронні ключі та електронні сервіси

23.01.2013   13:03

З метою вдосконалення електронного документообігу з використанням електронно цифрового підпису ДПС України створено власний Акредитований центр сертифікації ключів. Він надає послуги електронно цифрового підпису з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів.

Для подання податкової звітності в електронній формі платнику податків необхідно укласти з податковою інспекцією договір “Про визнання електронних документів”. Це є крок уперед – у ногу із сучасністю. На даний час суб’єкти господарювання відчули на собі зручність подання звітності через мережу Інтернет.

На теперішній час до ДПІ у м. Чернігові ДПС 99 відсотків платників податку на додану вартість подають звітність в електронному вигляді. Також збільшується відсоток подання декларацій з податку на прибуток та спрощеної системи оподаткування.

Хочу наголосити, що платникам, які здійснюють звітування в електронному вигляді, завчасно надаються додаткові сервіси – інформування про виявлені розбіжності у звітності, факт підстави віднесення до певної категорії ризику. Сумлінні платники податків мають можливість виправити допущені помилки.

Надання електронних сервісів – це реформування формату відносин з платниками податків, завдяки якому досягнуто:
– скорочення часу, що витрачається, підвищення оперативності надання та якості звітності;
– уникнення безпосереднього спілкування з працівниками податкової інспекції – запорука зниження корупційних ризиків.

При ДПС у Чернігівській області створено відділ реєстрації користувачів Управління (Центру) сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби. Відділ почав діяти з 30.05.2012. За цей термін зареєстровано 6160 платників податків та видано 9800 посилених сертифікатів. Зразки заповнення відповідних документів можно знайти на офіційному інформаційному ресурсі Центру сертифікації ключів http://www.cskidd.gov.ua.

Адреса: ДПІ у м. Чернігові ДПС, вул. Кирпоноса, 28, каб.№14 на першому поверсі. Телефон для довідок 77-49-27. Режим роботи відділу дуже зручний: понеділок – четвер з 9:00 до 20:00, п’ятниця – з 9:00 до 18:45 без перерви.

Завітайте до центру сертифікації ключів електронного цифрового підпису та безкоштовно отримайте електронний ключ.


Лариса Сич, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.