Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:03:45

У Чернігові пройшов марш протесту проти ув’язнення батька та сина Павличенків

14.01.2013   07:47

“Марш протесту проти свавілля системи” завершився під стінами СІЗО

Як передає кореспондент УНІАН, понад 100 футбольних фанатів та представників чернігівської молоді пройшли від стадіону ім. Гагаріна до чернігівського СІЗО, зробивши невелику зупинку перед міським відділом міліції. Учасники акції несли плакати з гаслами та скандували: ”Свободу чесним! Свободу Павличенкам!”, ”Сьогодні – Павличенко, завтра – ти!”.

“Марш протесту проти свавілля системи” завершився під стінами СІЗО, де його учасники провели мітинг.

Учасників акції супроводжували правоохоронці та кілька міліцейських автомобілів. Загалом, марш пройшов спокійно, його учасники рухалися по тротуару, рух транспорту у центрі міста не перекривали.

За словами одного з організаторів маршу Євгена Карася, учасники маршу-протесту прагнули продемонструвати свою незгоду з діями правоохоронних органів, насамперед у справі Дмитра та Сергія Павличенків, яких без наявних доказів засудили за вбивство судді Зубкова.

“Правоохоронна система не хоче знаходити справжніх убивць, бо треба одночасно викривати тих, хто покривав їх у міліції”, – сказав Є.Карась.

Він також додав, що хвиля протестів проти свавілля правоохоронців у цій справі, недієвості закону прокотилася Україною, а “це теж є одним із доказів непричетності батька та сина Павличенків до вбивства”, адже люди убивць так не підтримують.

Організаторами маршу-протесту у Чернігові виступили місцеві футбольні фанати та осередок ВО “Свобода”.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня 2012 року батько і син Павличенки були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва до довічного ув’язнення і 13 років в’язниці відповідно. Акції на їхню підтримку тривають у різних містах України.

http://www.unian.ua/news/546573-u-chernigovi-proyshov-marsh-protestu-proti-svavillya-sistemi.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини