Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:58:41

Проведено засідання робочої групи з впровадження заходів реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби

09.01.2013   08:23

8 січня виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика провів засідання робочої груби з впровадження заходів реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Учасники засідання розглянули стан виконання плану заходів з реалізації пілотного проекту та обговорили проблемні питання, які виникають під час його подальшого впровадження.

Як зазначалося, з серпня 2012 року в області активно реалізується соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича щодо європейського підходу до забезпечення населення лікарськими засобами від артеріальної гіпертензії. З метою забезпечення повноцінного лікування хворих на гіпертонічну хворобу, особливо соціально незахищених категорій населення України було запроваджено пілотний проект державного регулювання цін на лікарські засоби, якій проходив у два етапи.

Під час реалізації І етапу пілотного проекту на теренах Чернігівщини в аптечних закладах ціни на лікарські засоби були приведені у відповідність до реєстру затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31 серпня 2012 року №672 “Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 1 червня 2012 року №419”.

У медичних закладах області було визначено перелік хворих з артеріальною гіпертензією, сформовані списки диспансерних хворих.

Усі лікувально-профілактичні заклади Чернігівщини в достатній кількості забезпечені рецептурними бланками, постійно здійснюється контроль за виписуванням рецептів, у яких зазначається міжнародна непатентована назва препаратів. З метою інформування населення в лікувально-профілактичних та аптечних закладах області розміщені інформаційні матеріали з питань запровадження референтних цін на лікарські засоби для гіпертоніків, працюють “гарячі” телефонні лінії.

Під час другого етапу, який тривав з вересня по грудень 2012 року, було розпочато процес відшкодування аптечним закладам вартості лікарських засобів з державного бюджету.

Тепер хворі на гіпертонічну хворобу мають змогу придбати ліки зі знижкою у мережі аптек КП “Ліки України” у районах і містах області та у Чернігівській районній аптеці №180.

Слід зазначити, що для реалізації другого етапу проекту Чернігівська область з державного бюджету отримала субвенцій у сумі понад 800 тисяч грн. У лікувально-профілактичних закладах було виписано понад 31 тисячу рецептів на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Завдяки реалізації проекту понад 20 тисяч хворих на Чернігівщині отримали ліки за референтними цінами.

Цей процес продовжується й у 2013 році. На відшкодування вартості лікарських засобів у поточному році державою виділено для області понад 3,8 млн. грн. Тому, на переконання Юрія Музики, слід докласти максимум зусиль для вчасного освоєння державних коштів, а для цього потрібно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення області.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.