Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:51:54

Партійне будівництво на Чернігівщині – враховуючі адмінреформу

07.08.2020   14:23Агенцiя

Місцеві вибори – найкращий час для партійної розбудови. Особливо враховуючи, що процедура створення фракцій у районних радах – незворотній процес.

На сьогодні, якщо аналізувати доступні офіційні джерела, особливо реєстри Мінюсту, скласти реальну картину щодо керівництва партійних осередків практично неможливо. Навіть їх загальна кількість «за межею похибки». А, враховуючі політичних мігрантів, деякі з яких за останні роки встигли змінити не один партійний проект, персональне орієнтування, взагалі, на грані фантастики.

Партійному керівництву Чернігівщини, скоріш за все, можна не враховувати сучасну політичну мапу області, а будувати стратегію і, головне, тактику виборчих перегонів, враховуючи вже окреслене адмінреформою та виборчим кодексом політичне майбутнє регіону.

По-перше, не створювати вертикаль штабів на базі існуючих районних організацій. Доцільніше вже зараз активізувати процес створення осередків у територіальних громадах. Штаб -  це тимчасове і технологічне явище. Багато хто його буде використовувати на «освоєння коштів» та вводити в оману вище керівництво про власну «вагомість». Контроль реальності справ – кількість членів первинної парторганізації (наприклад, з майбутніх кандидатів, членів комісій та спостерігачів). Є члени – є зовнішне дофінансування.

Друге, терміново переорієнтувати Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький, Корюківський та Новгород-Сіверський осередки, підсилюючи їхна роботу в межах новоутворених районів. Насамперед проводячи районні партійні конференції по висуванню кандидатів в громадах, містах обласного значення та райрадах. Юридично оформлювати, як вимагають партдокументи та керівні органи, але реально проводити, охоплюючи саме нові райони. А вже після цього – обласні конференції.

Найбільшу партійну активність потрібно розгорнути насамперед у громадах з кількістю виборців більше десяти тисяч. Це ОТГ з адміністративними центрами у Чернігові, Ніжині, Прилуках, Козельці, Ріпках, Городні, Сновську, Мені, Куликівці, Носівці, Бобровиці, Сухополовій, Варві, Ічні, Бахмачі, Борзні, Коропі, Сосниці, Корюківці, Семенівці та Новгород-Сіверському.

Щоб не було хаосу – окремо створюється штаб, якщо будуть висуватися кандидати по 208 округу. Низова ланка керування – територіальна громада. Ось тут старий районний розподіл доцільно використовувати для налагодження роботи громадських приймалень кандидатів, як осередків насамперед агітаційної роботи.

Зрозуміло, що така «перебудова» не вигідна старим партійним структурам, де все вже стало і традиційно, але на мою думку, час потребує нових організаційних рішень, враховуючи майбутнє, а не минуле.

Паперний Юрій

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини