Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 22:01:02

Розвиток малого і середнього бізнесу – пріоритетний сектор економіки області

23.02.2019   08:56Агенцiя

Чернігівщина досягла значного прогресу у створенні сприятливих умов для ведення бізнесу. В рейтингу Regional Doing Business-2018 за цим показником маємо 6 місце проти 23-ї позиції у 2017 році.

Підтвердження такого результату – перевищення кількості новостворених суб’єктів підприємництва над кількістю тих, що припинили свою діяльність. В 1,5 разу більше зареєстровано юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців – майже в 1,3 разу.

Крім того, надходження до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого та середнього підприємництва у 2018 році склали майже 2,5 мільярда гривень – зросли в порівнянні з попереднім роком на 429,6 мільйона гривень.

Підприємці отримують підтримку з боку влади. Так, з 2014 року з обласного бюджету надано пільгові кредити на суму понад 5,2 мільйона гривень для підтримки інвестиційних проектів. Це дозволило створити та зберегти близько півтисячі робочих місць.

Аби активізувати цей сектор економіки, Чернігівщина долучається до міжнародних проектів. Так, область є пілотною в рамках проекту міжнародно-технічної допомоги FORBIZ щодо підтримки розвитку МСП, а також однією із семи областей-учасниць проекту «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва»

– Розвиток малого та середнього бізнесу на Чернігівщині набирає обертів. Цей напрямок – один з пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки, – зазначає директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик. – Маємо амбітні ідеї – створити два дієвих інноваційних майданчики для розвитку бізнесу: Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів на базі Агенції регіонального розвитку, а також Хаб соціального партнерства, підприємництва та інституційного розвитку в приміщенні Обласного молодіжного центру.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини