Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:52:46

За 2018 рік скиди стічних вод у поверхневі води області надходили із 32 точкових джерел

22.02.2019   08:11Агенцiя

Загальний об’єм минулорічного скиду склав 95,5 млн.м, який за галузями економіки розподілявся так: комунальне господарство (15 суб’єктів) — 18,92 млн. м, сільське господарство (7 суб’єктів) — 18,94 млн. м?, промисловість - (10 суб’єктів) — 57,64 млн. м?.

Скид забруднених стічних вод у поверхневі водні об’єкти здійснили 10 підприємств області. Основними забруднювачами залишаються підприємства комунального господарства.

Із загального об’єму стічних вод, які потребують очищення, лише 20% були очищені на очисних спорудах (4,0 млн м), решта 80% – скинуті у поверхневі водні об’єкти як недостатньо очищені (15,6 млн. м).

Найбільшим забруднювачем являється КП «Чернігівводоканал», яке збільшило скид недостатньо очищених стічних вод порівняно з минулим роком на 1,7 млн. м. Протягом 2018 року в річку Білоус цим підприємством скинуто близько 15 млн. м стічних вод з перевищенням доведених нормативів гранично допустимого скиду по вмісту фосфатів у 1,2 рази, хлоридів – 1,1 раз.

Через застарілість та зношеність каналізаційних мереж, перевантаженість або недовантаженість обладнання, відсутність регулярних капітальних ремонтів очисні споруди не в змозі очищувати стічні води до нормативів гранично-допустимих скидів.

Така неефективна робота очисних споруд негативно впливає на гідрохімічний стан річок Чернігівщини: Удай, Іченька, Снов, Остер, Білоус, Борзенка, Вздвиж і безпосередньо річки Десна.

Більшість очисних споруд вимагають модернізації та реконструкції, на що просимо звернути увагу водокористувачів з метою недопущення забруднення водних об’єктів регіону.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини