Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:10:14

Щодо скасування пільг окремим категоріям громадян відповідно до змін чинного законодавства

14.02.2015   12:17Агенцiя

Законом України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 року № 76-VІІІ внесено до окремих законів України зміни, якими передбачено:

З 01 січня 2015 року:
- скасування пільг на придбання твердого палива особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 4 (Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»);
- виключення положень щодо права шахтарів та пенсіонерів на компенсацію за оплату електроенергії, природного газу та центрального опалення житла, а також на забезпечення вугіллям відповідно до статті 48 Гірничого закону України.

З 01 червня 2015 року:
- вилучення із законів права окремих категорій громадян на пільговий проїзд. При цьому, буде збережено таке право для інвалідів війни І та ІІ групи, учасників бойових дій, ветеранів військової служби, інвалідів І та ІІ групи, дітей-інвалідів, осіб, які супроводжують інваліда І групи.

З 01 липня 2015 року:
- надання окремим категоріям громадян пільг з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, на придбання твердого палива, скрапленого газу з урахуванням рівня доходів сім’ї пільговика (якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу).

Мінсоцполітики розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням доходів сім’ї», який опрацьовується заінтересованими центральними органами виконавчої влади та соціальними партнерами.

Крім цього, Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи бюджетних відносин» (набрав чинності з 01.01.2015) внесено зміни до статті 201 Бюджетного кодексу України, згідно з якими до переліку осіб, яким за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам надаються передбачені законодавством пільги, включено осіб, звільнених зі служби цивільного захисту за віком, через хворобу, або за вислугою років та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.