Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 16:50:51

Війна не може зупинити наших вчителів: кращим освітянам Чернігівщини – вітання та відзнаки конкурсу «Учитель року – 2024»

04.02.2024   11:19Агенцiя

Переможців, лауреатів та дипломантів першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» вітали в обласному центрі.

    «Ні війна, ні бойові дії – ніщо не може стати на перешкоді тих, хто допомагає нашим дітям йти впевнено в майбутнє», – звернувся до присутніх начальник Управління освіти і науки ОВА Юрій Музика під час урочистостей.

Вже 29 років поспіль проходить Всеукраїнський конкурс «Учитель року».

У першому турі взяли участь 77 вчителів, до фіналу дійшли 19 освітян з 14 громад. Переможці обласного етапу конкурсу будуть представляти Чернігівщину на всеукраїнському рівні.

Цьогоріч конкурс проходив в у номінаціях: «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література» та «Фізика».

    «Незважаючи на повітряні тривоги під час конкурсу (а їх було 11), педагоги змогли підготуватися належним чином, гідно показати свої знання, вміння, розкрити свій потенціал. І цим ми завдячуємо нашим військовим, які дають змогу проводити подібні заходи», – наголосив Юрій Музика.

Зібрання вшанувало полеглих захисників хвилиною мовчання.

До привітань кращих педагогів Чернігівщини долучилися перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Тетяна Матвеєва та ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Анатолій Заліський.

Переможцями обласного етапу конкурсу стали:

    у номінації «Географія» — Ольга Довбиш, учителька Сновського ліцею № 1 Сновської міської ради;
    у номінації «Українська мови та літератури» — Юлія Перещ, учителька Остерського ліцею № 1 Остерської міської ради;
    у номінації «Образотворче мистецтво» — Юрій Михальченко, учитель Коропської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Коропської селищної ради;
    у номінації «Фізика» — Наталія Гавриленко, учителька Носівського ліцею № 1 Носівської міської ради.

Дипломами лауреатів нагороджено:

    у номінації «Географія» — Наталію Гапон, учительку Прилуцького ліцею №10 Прилуцької міської ради та Анну Черевко, учительку спеціалізованої  загальноосвітньої  школи № 2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов (м. Чернігів);
    у номінації «Українська мови та літератури» — Наталію Береговець, учительку Куликівського ліцею Куликівської селищної ради та Ірину Почерніну, учительку Ічнянського ліцею № 4 Ічнянської міської ради;
    у номінації «Образотворче мистецтво» — Валентину Гладиш, учительку Чернігівського колегіуму № 11 Чернігівської міської ради та Ірину Лапко, учительку Володьководівицького ліцею Носівської міської ради;
    у номінації «Фізика» — Наталію Литвякову, учительку Куликівського ліцею Куликівської селищної ради та Тетяну Ткаченко, учительку Гончарівського ліцею імені героя АТО Дмитра Степанченка Гончарівської селищної ради.

Серед нагороджених дипломантів:

    у номінації «Географія» — Сергій Талалай, учитель гімназії імені Пантелеймона Куліша м. Борзни Борзнянської міської ради та Галина Перчета, учителька Озерянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради;
    у номінації «Українська мови та літератури» — Людмила Філоненко, учителька Комунального закладу «Городнянський ліцей № 1» Городнянської міської ради та Анастасія Костюченко, учителька Чернігівського ліцею № 32 Чернігівської міської ради;
    у номінації «Образотворче мистецтво» — Неля Литвиненко, учителька Старобиківської гімназії (з дошкільним підрозділом) Новобасанської сільської ради;
    у номінації «Фізика» — Леніна Руленко, учителька Липівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Талалаївської селищної ради та Олена Сич, учителька Прилуцького ліцею № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради.

Окрім вітань та дипломів, переможці, лауреати та дипломанти отримають грошову винагороду – 10 тисяч,  8 тисяч та 3 тисячі відповідно.

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.