Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 14:31:17

У чернігівській школі № 35 облаштували сучасний простір

21.01.2024   12:40Агенцiя

Сучасний простір для педагогів і учнів, відремонтований і оснащений меблями та технікою, відкрили 19 січня у чернігівській школі № 35.

Це проєкт гуманітарного реагування «KOLO Clubs 2.0», впроваджений громадською організацією «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (ГО «DOCCU») за фінансової підтримки міжнародної неурядової організації Finn Church Aid (FCA) у 2023 році.

Подяку від Чернігівської міської ради за вагомий внесок у розвиток освітянської галузі, підтримку місцевих ініціатив, продуктивну співпрацю у реалізації даного проєкту зі створення сучасного освітнього простору, як майданчика психологічної безпеки та подолання освітніх втрат, представникам цих організацій вручила заступниця міського голови Вікторія Пекур.

— Дуже приємно, коли в наших освітянських закладах з'являються подібні сучасні простори. Реалізація таких чудових проєктів допомагає у цих складних умовах об’єднатися дітям, вчителям та директорам. Освіта за останні роки дуже багато пережила і саме така підтримка дає поштовх до розвитку. Сподіваюсь, що у нас буде ще багато кроків такої плідної співпраці, — підкреслила Вікторія Пекур.  

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура наголосив, що це один із позитивних прикладів плідної співпраці з партнерами, які варто продовжувати впроваджувати.

— Цей проєкт містить дві важливі складові: робота з дітьми, безпосередньо подолання освітніх втрат, і проведення більш якісних занять з дітьми, а також робота з вчителями — створення просторів, які на сьогодні вже реалізовані, і де проводяться заняття щодо комп’ютерної грамотності, психосоціальної підтримки, реагування на надзвичайні ситуації тощо. Зокрема, у безпекових тренінгах взяли участь близько 600 вчителів. Це говорить про те, що у освітян є запит — бути сучасними та обізнаними, адже вони розуміють важливість цього питання, — зазначив Василь Білогура.


Пресслужба Чернігівської міської ради   
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.