Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 19:13:07

Дитячий садочок у Новобілоуській громаді вже може працювати офлайн

08.01.2024   13:55Агенцiя

Змінити формат роботи дозволяє сучасне укриття, яким від сьогодні вже можна користуватися. Його наприкінці минулого тижня оглянув начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус під час робочої поїздки в Новобілоуську ТГ.


Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для дитсадка побудували за кошти місцевого бюджету – понад шість мільйонів гривень – із залученням місцевого підрядника. У закладі виховується 49 дітей, планують набирати ще одну групу. Це дозволяє потужність укриття, площа якого перевищує 130 квадратних метрів.

А от для приведення у відповідність укриття у місцевому ліцеї, окрім власних коштів (близько мільйона гривень), громада залучила донора – UNICEF. Це укриття також оглянув начальник ОВА.

    «Принагідно обговорив з очільником громади та керівниками закладів поточні потреби. Роботи ще чимало, особливо з покрівлею в обох випадках. Шукатимемо шляхи вирішення разом», – прокоментував В’ячеслав Чаус.

На жаль, згадані навчальні заклади зазнали значних пошкоджень внаслідок повномасштабного вторгнення. Та завдяки проактивності громади, зокрема у залученні грантів та підтримки благодійних фондів, малюки та школярі вже можуть повернутися до звичного освітнього процесу.

Якщо в ДНЗ місць для дошкільнят достатньо, то ситуація в ліцеї бажає бути кращою: тут кількість дітей, які навчаються у дві зміни, майже втричі перевищує наявну потужність. Втім, у громаді працюють над розвантаженням закладу. Наразі разом з ULEAD розробляється спільний проєкт реконструкції з прибудовою, що матиме власне укриття, до будівлі ліцею. Орієнтовна вартість проєкту, де буде врахована повна термомодернізація наявного закладу, перевищує два мільйони євро.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.