Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 01:45:17

В області близько 5 тисяч учнів початкової школи якісніше харчуватимуться завдяки міжнародній підтримці

17.11.2023   10:32Агенцiя

Сьогодні начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус в онлайн-режимі підписав угоду з World Food Programme для розширення підтримки програми шкільного харчування в Україні.

Ініціатива реалізується в межах співпраці зазначеної організації з Міністерством освіти і науки України.

Документом передбачено допомогу у розмірі понад 13 мільйонів гривень терміном на навчальний рік. Кошти надходитимуть щомісячно до обласного бюджету на окремий рахунок з подальшим відшкодуванням визначеним громадам витрат відповідно до кількості фактично спожитих порцій.

Так, завдяки міжнародній підтримці близько 5 тисяч учнів початкової школи у 21 громаді Чернігівщини зможуть якісніше харчуватися у школі. Учасниками проєкту визначено 35 закладів загальної середньої освіти у Бахмацькій, Бобровицькій, Борзнянській, Височанській, Городнянській, Деснянській, Ічнянській, Прилуцькій, Кіптівській, Комарівській, Коропській, Куликівській, Лосинівській, Любецькій, Менській, Ніжинській, Новобасанській, Носівській, Остерській, Срібнянській та Сухополов’янській громадах.

    «Зараз ми перейшли від підтримки більше 12 тисяч дітей у Київській області до понад 60 тисяч в 11 областях. Але ми плануємо розширюватися далі. Для донорів, які підтримують цю Програму, дуже важливий той факт, що ми надаємо субсидії органам місцевого самоврядування, допомагаємо батькам, щоб їхні діти отримувати якісні обіди. Ми тут для того, щоб спричинити довготривалий ефект покращення процесу освіти в Україні. Ми раді, як і уряд Франції та інші донори, підтримувати цю ініціативу у потрібний момент», – зазначив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворт.

Від того, як впроваджуватиметься Програма на місцях, залежатиме її подальше розширення.  

Нині ж, упродовж 2023–2024 навчального року, ВПП ООН фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для понад 60 тисяч українських дітей, які навчаються у 1–4 класах 420 шкіл 11 областей: Чернігівської, Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської. Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на поліпшення якості харчування або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Області обирали на підставі низки критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.