Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 02:48:08

Молдова тепло зустріла ніжинських розумників: у всіх трьох – призові місця

10.10.2023   12:07Агенцiя

Ніжинські діти неймовірно розумні й талановиті. Днями цей факт було доведено вкотре. Так, 30 вересня у Молдові, поблизу Кишинева, відбулася міжнародна олімпіада з ментальної арифметики. На захід зібралося понад 200 представників з 10 країн. Серед них – й Україна.

Участь в міжнародній олімпіаді взяли троє вихованців Ніжинського представництва. Це Елеонора Кедрова (8 років), Артур Кедров (7 років) – учні Ніжинської гімназії №3, Матвій Древуш (8 років) – учень гімназії №2. Всі троє посіли другі місця.

Щоб налаштувати діток на позитивний лад, батьки й тренери організували їм урочистий від’їзд, а потім, відповідно, й святкове повернення до рідного Ніжина. Залучили навіть казкового персонажа – величезного ведмедя.

Результатом на міжнародній олімпіаді ніжинці дуже задоволені. Зізнаються: на успіх сподівалися, адже перед цим довго і наполегливо працювали. Напередодні олімпіади посилено тренувалися. Щодня розв’язували приблизно по 100 арифметичних прикладів. Але діти є діти, тому під час заходу могло трапитися непередбачуване. Добре, що не трапилося, і вихованці не розгубилися.

Це була найшвидша олімпіада у світі, яка тривала лише … 8 хвилин. І навіть такого коротенького проміжку часу вистачило для того, щоб журі усвідомило: ніжинські діти – у списку найкращих!
До слова, це не перша олімпіада вихованців “Indigo Mental Club м. Ніжин» з ментальної арифметики. Кілька років тому вони їздили до Туреччині, де також показали високий результат та привезли два кубки.

Нині тренери і батьки видихнули з полегшенням. Журналіст Nizhyn Post поспілкувалася з тренером та методистом з ментальної арифметики Аллою Бондаренко і Тетяною Кириченко, яка супроводжувала вихованців у поїздці до Молдови.

Цікавимося у пані Алли, що таке – ментальна арифметика. Виявляється, це японська методика усного рахунку, яка розвиває одночасно дві півкулі мозку. Якщо в Україні рахують за допомогою цифр, то в Японії – за допомогою уяви. В Ніжинському центрі дітей цьому вчать. Як результат – вони вміють рахувати за секунди – від однозначних і до чотиризначних чисел. На олімпіадах на вирішення однієї дії дітям дають лічені секунди. Ви можете собі таке уявити?!

“За допомогою даної техніки ми вчимо дітей не тільки рахувати, а й концентрувати увагу та швидкість мислення. Тренуємо одночасно обидві півкулі мозку. Учителі в школах дивуються, як швидко рахують наші вихованці. Завдяки заняттям в Центрі діти стають впевненішими у собі. Вони розуміють, що вони класні, розумні, талановиті”, – зазначає пані Алла.

Олеся Чепела – власниця Центру в Ніжині понад 7 років, організовує курси з розвитку дітей і нараховує саме вже приблизно 300 випускників з ментальної арифметики. Олеся є партнером школи INDIGO MENTAL CLUB. Ментальній арифметиці діток вчать з 2017 року саме у нас. Є тут багато інших напрямків розвитку інтелекту дітей. Групи об’єднують дітей трьох вікових категорій від 5 до 14 років. Займаються в офлайн та онлайн форматах. Співпрацюють з коледжем з Канади, що сприяє вивченню англійської мови.

Основна мета тренерів центру – допомогти дітям і працюючим батькам. Адже не всі мами і татусі мають вдосталь часу, а тренери центру передають діткам потрібні знання і роблять це залюбки. Бо тут працюють справжні фахівці – журналіст у цьому переконалася особисто.

І безпосередньо – про саму поїздку.

“У Молдові нас зустріли з теплими обіймами. Висловили співчуття через повномасштабну війну. Організували хвилину мовчання за загиблими. Захід відбувався у замку Мімі, де зазвичай проходять політичні саміти. Це пам’ятка архітектури 19 століття. Першого червня поточного року тут проходив Другий саміт Європейської політичної спільноти, на нього прибули глави 49 держав. Участь в ньому брав також і Президент України Володимир Зеленський. Ми дуже пишаємося тим, що відвідали таке неймовірно гарне місце!” – зауважила супроводжуюча Тетяна Кириченко.

Разом з пані Тетяною вихованців у поїздці до Молдови супроводжували мама Елеонори та Артура Ольга Кедрова та бабуся Матвія Світлана Древуш (мама хлопчика наразі перебуває в ЗСУ).

“Я пишаюся Ніжинською командою тренерів, батьками і головне – дітьми і радію тому, що у такий складний час діти розвиваються і показують високі результати”, – підкреслила керівниця з Ніжина Марина Афон.

Автор: журналіст Nizhyn Post Вероніка Грицова
Фото надано Indigo Mental Club м. Ніжин

nizhynpost.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.