Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 14:25:16

Чи будуть діти вчитися довше?

05.08.2023   13:49Агенцiя

У Міносвіти зазначають, що організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті.

Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах мають ухвалювати  рішення, які необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Кожен заклад освіти має змогу визначати тривалість та форму навчального року, при цьому він триватиме не менше 175 навчальних днів.

Тобто, кожен заклад самостійно може визначати кінець навчального року залежно від безпекової ситуації в населеному пункті та освітнього плану.

 Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023р. № 782 “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні” тривалість 2023/24 навчального року  в закладах загальної середньої освіти  установлено з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року - останнього робочого дня цього місяця. Торік він припав на 30 червня, тоді постановою Кабміну і був визначений кінець навчання. Чи означає це, що діти будуть навчатись довше?

 Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, пояснює, що навчальний рік складається не лише з навчання. Окрім освітнього процесу до нього входить і виконання освітніх програм, організація і проведення атестацій, підготовка та видача документів про закінчення навчання.

 Відповідно, тривалість навчального року не збільшилась, і діти закінчать навчання після того, як повністю буде виконано освітню програму, проведено підсумкову атестацію (НМТ/ЗНО або ДПА) та видано документи про закінчення навчання.

Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.