Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:37:27

Українологія: стартував проект для підлітків у соцмережах про розвінчування міфів російської пропаганди

13.07.2023   07:58Агенцiя

Проект спрямований на молодь 13-18 років. Його мета — виховати спільноту обізнаних про Україну та критично мислячих підлітків

Конституція Пилипа Орлика насправді ніяка не конституція? І чи правда, що WhatsApp створив українець? Відповіді на ці запитання можна дізнатися завдяки “Українології”. Це — молодіжний проект, покликаний розвінчувати міфи російської пропаганди, які вона творила століттями, надавши підліткам базу перевірених фактів про Україну.

“Наша цільова аудиторія — молодь 13-18 років. Це один із найбільш довірливих періодів життя, коли будь-яку інформацію, яку отримуєш в інтернеті, ти сприймаєш за чисту монету, — розповідає керівниця проекту Дар’я Карпенко. — Мета “Українології” — працювати на випередження, даючи молодим людям знання, що не все те, що потрапило в їхній інфопростір, правда, що це може бути російська пропаганда. Таким чином ми хочемо навчити їх критично мислити й, звичайно, прагнемо наситити підлітків якомога більшою кількістю інформації про нашу країну. Це дуже важливо, адже це — наша зброя перед ворогом”.

Проект стартував в Instagram та TikTok, дуже популярних соціальних мережах серед молоді. Цей вибір невипадковий. Підлітки сьогодні дуже швидко перемикають свою увагу, тому щоб їх зацікавити, потрібно обирати короткі формати подачі інформації — такі як reels чи карусель із яскравими зображеннями. Соцмережі сьогодні — не лише місце для розваг і відпочинку, але й для серйозних тем. Але ці серйозні теми варто подавати цікавіше, ніж у підручниках, додає керівниця “Українології”.

Проект “Українологія” реалізовує громадська організація “UMIND”, спеціалізація якої — профорієнтація молоді, культура безпеки та культурна й громадянська освіта.

“Роками ми споживали зросійщений контент на абсолютно різних майданчиках, — каже голова ГО “UMIND” Олена Левандовська. — Усе українське свідомо витіснялося або ж подавалося як меншовартісне, смішне, недоречне. Сьогодні ми переживаємо дуже важкий, кривавий період, але я вірю, що він приведе нас до певного періоду розквіту нашої держави. Важливо його не проґавити. Тож як організація ми ставимо перед собою місію створювати проекти про Україну і для українців, а особливо для молоді, яка будуватиме нашу нову державу”.

Проект “Українологія” в Instagram — https://www.instagram.com/ukrainology/
Проект “Українологія” у TikTok — https://www.tiktok.com/@ukrainology_


Проект реалізується ГО UMIND у рамках проекту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION