Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:18:14

До новітнього проєкту «Вихователь безпеки» долучилася ще одна територіальна громада Чернігівщини

10.03.2023   12:19Агенцiя

Вчора в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області поліцейські, рятувальники, освітяни та представники місцевого самоврядування підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

На Чернігівщині до реалізації проєкту «Вихователь безпеки», ініційованого Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, долучилась Бобровицька територіальна громада Ніжинського району.


– Це дуже важливий проєкт для дітей, які ми разом втілюємо на Чернігівщині. Проєкт «Вихователь безпеки» націлений на створення безпекового освітнього середовища, без будь-яких форм насильства і дискримінації. Захист та безпека дітей залишаються нашими пріоритетами. Саме тому всі ми – поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни – об’єднуємо свої зусилля, аби діти почувалися захищеними, – звернувся до присутніх керівник поліції області Володимир Нідзельський. – Керівник ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко відзначила, що у територіальній громаді будуть задіяні три навчальні заклади до участі у проєкті.

Проєкт «Вихователь безпеки» передбачає створення у навчальних закладах посади спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, який здійснюватиме контроль за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур. Після відбору ця людина пройде спеціальне навчання і згодом буде співпрацювати з поліцейськими ювенальної превенції на місцях.
– «Вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. До його компетенції входить профілактика, виявлення та припинення правопорушень у навчальному закладі, протидія булінгу, індивідуальна профілактична роботи з учнями тощо. Цей спеціаліст буде виявляти проблематику в освітньому середовищі та допомагатиме розв’язувати її, – пояснила Оксана Огненко.
На успішність впровадження такого проєкту також сподівається і заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Людмила Чубич. Вона висловила впевненість, що незабаром безпековий проєкт пошириться і на інші громади.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.