Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:49:14

Блог-кафе «Нова реальність: як жити в умовах війни. Адаптація, екологічні способи проживання емоцій»

31.10.2022   11:21Агенцiя

Учасники заходу говорили про арттерапію та інші способи підтримки психічного здоров'я українців.

У п’ятницю 28 жовтня 2022 р. в рамках проєкту «Мир у цифровий час», що реалізується ГО «Центр гендерної освіти» спільно з ГО «Фундація прав людини» в НУ «Чернігівська політехніка», відбулось блог-кафе «НОВА РЕАЛЬНІСТЬ: ЯК ЖИТИ В УМОВАХ ВІЙНИ. АДАПТАЦІЯ, ЕКОЛОГІЧНІ СПОСОБИ ПРОЖИВАННЯ ЕМОЦІЙ», присвячене темі арттерапії як ефективному засобу підтримки і зміцнення психічного здоров’я нації в умовах війни в Україні.

Модерувала захід Ольга Тимченко, амбасадорка команди проєкту «Мир у цифровий час», кандидатка психологічних наук, доцент, керівниця Чернігівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація», авторка і ведуча арттерапевтичних програм «Сучасний артпростір. Чернігів 2020», «Арттерапія: мистецтво самопізнання».

Арт-терапевтка запропонувала учасникам вправу - чотири слова, які будуть визначати зміст вашого життя у листопаді. Згодом учасники обговорили власні плани, візію майбутнього, а ще - виконали вправу «чотири кімнати мого життя». Малювали великий прямокутник, ділили на чотири частини та уявляли, що кожен з них це кімната.

Міркували над змістом свого життя сьогодні, аналізували свій настрій, оберіг, ресурс, підтримку, світло, сумніви, очікування, прийняття рішень. Озвучили свої емоції тут і зараз, здійснили рефлексію щодо своєї життєвої ситуації. Учасники висловлювали думки, ділились емоціями та переживаннями, що сприяло самоусвідомленню та розумінню себе.

Тренерка майстерно використовувала арттерапевтичні методики, активізувала життєві ресурси учасників та спонукала до саморефлексії. Проведення заходів з відновлення особистості в умовах війни стало доброю традицією  НУ «Чернігівська політехніка» та ГО «Центр гендерної освіти».

Блог-кафе проводиться в рамках реалізації проекту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини