Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:34:03

У Количівській школі обладнають бомбосховище

16.08.2022   09:09Агенцiя

Завдяки підтримці Ukraine TrustChain аналітичний центр "Українська призма" придбав будматеріали для обладнання бомбосховища у Количівській школі Іванівської громади.

Допомога надається у рамках проєкту «Янголи Свободи».

Даний навчальний заклад є опорним, освіту у ньому здобувають близько 170 учнів з навколишніх сіл. Село Количівка понад місяць було на лінії вогню, у шкільному підвалі від бомбардувань ховалися понад 250 селян.

Школа значно постраждала, зокрема, прямим прильотом в кабінет директора в будівлі зірвало дах та вибило вікна. Нові склопакети та матеріали для ремонту даху навчальному закладу привезли волонтери, а громада своїми силами проводить роботи.

Проте, щоб відкритися 1 вересня, школі потрібне сховище. Всі матеріали для його ремонту та обладнання освітлення закупила «Українська призма» за пожертви від американських друзів. А працівники школи та батьки учнів уже розпочинають роботи та обіцяють закінчити до початку навчального року.

Також у планах «Української призми» придбання біотуалетів для сховищ Количівської, а також Іванівської та Анисівської шкіл Чернігівського району.

Волонтери висловлюють вдячність за сприяння у своїй діяльності Чернігівській ОВА, зокрема, першому заступнику голови Костянтину Мегему, та Іванівській сільській раді Чернігівського району.

- Сприяння Чернігівської ОВА полягає в координації волонтерських організацій для надання допомоги швидко саме там, де її нагально потребують, — зазначив Костянтин Мегем.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації



Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.