Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:32:43

Облаштовують укриття та чекають на малечу: у Чернігові готуються до відкриття дитсадків

13.07.2022   09:22Агенцiя

Дитячі садки Чернігова готують до відкриття. Наразі тривають необхідні ремонтні та підготовчі роботи у семи закладах дошкільної освіти. Це ті об'єкти, де є укриття і куди, в разі повітряної тривоги, можна буде перемістити дітей.

Стан готовності цих дитячих садків 12 липня ревізував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Сьогодні головним питанням в організації виховного процесу стало облаштування безпечного простору для малечі.  Його ремонтують, умебльовують, забезпечують водою та генераторами, а також матеріалами та засобами, які потрібні для того, аби діти могли цікаво провести час в укритті. 

Відповідно заявок батьків, їх дітлахи потребують 2 500 місць в ДНЗ.

Ті сім, про які йшла мова вище, спроможні прийняти до 1 800 малюків, а для решти готуватимуть наступну чергу закладів освіти. 

— На сьогодні відповідають нормативам з облаштування підвальних приміщень, на випадок повітряної тривоги, сім садочків.  Вони розташовані на всій території Чернігова і можуть вмістити близько 1800 вихованців.

Стосовно ще семисот місць, то нам треба доопрацювати це питання і, в разі, якщо ми не зможемо вирішити питання з облаштуванням саме підвального приміщення, то нам треба облаштовувати, і ми будемо спиратися на бачення ДСНС, приміщення перших поверхів — закривати їх бетонними блоками, аби питання безпеки відповідало всім нормативам, — розповів про плани відновлення виховного процесу Владислав Атрошенко. 

Батькам, аби записати свою дитину в один із цих семи дитсадків, потрібно звернутися до закладів дошкільної освіти, які їх малюки відвідували до початку широкомасштабної війни, і там отримати необхідну інформацію з цього питання. 

На цьому фото ви бачите укриття в одному із дитсадків Чернігова, який наразі готують до відкриття. Воно відповідає всім безпековим нормативам, говорить очільник міста. Підготовчі роботи на етапі завершення. Враховуючи вікову категорію тих, хто тут має знайти прихисток, то стіни зі стелею пофарбували та розмалювали, аби для малечі цей простір був комфортним та привабливим, а головне не викликав страху та негативних емоцій.  

— Технічно нам залишається закрити бетонним блоком невелике віконце підвального приміщення, попідмітати пісок між щілинами цеглин, які викладені.

Дитсадок укомплектований меблями, які ми не викинули, і вони можуть кілька годин використовуватися, коли буде повітряна тривога. Вони в нормальному стані. 

Лишається нам врізати туалет. Ми не будемо чекати, це процедурні питання і ми можемо місяць чекати цей туалет, це б можна було за півдня вдома зробити, а за бюджетні кошти будемо робити місяць. Це не заважатиме відкрити садочок і починати працювати.

На завершальному етапі такі роботи і в решті шести ДНЗ міста. Найближчими тижнями вони мають відкрити свої двері для дітлахів. 

Висловив свою думку Владислав Атрошенко і стосовно безпекової ситуації у Чернігові. Зазначив, що у нас ризики аналогічні тим, що і в решті областей. 

— Висловлю свою думку невійськового фахівця. Я хочу, щоб її почули всі чернігівці. З точки зору небезпеки обстрілів, ракетних атак, будь-яких атак ворога, я вважаю, невійськовий фахівець, але дозволю собі висловити думку, що небезпека у нас не більша, ніж в усіх інших областях України. 

На сьогоднішній день, звісно, нам потрібно перемогти ворога, забрати усі свої території, вийти на свої кордони і, я сподіваюсь, що це станеться  найближчим часом.  Ми заряджені, нам трохи треба зброї і все буде нормально.  Прийде той час, коли ми повернемось до нормального життя, будемо активно відновлювати місто, виробництва, створювати потужну державу, спроможну захистити себе без зовнішньої допомоги

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини