Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:31:34

У школах Чернігова навчальний рік продовжили до 24 червня

24.05.2022   09:08Агенцiя

У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня, оскільки раніше, через широкомасштабне вторгнення російської армії на територію України, в тому числі і нашої області, освітній процес призупинили.

Про це повідомила заступниця начальника Управління освіти ЧМР Олена Горна.  

    — Усі заклади загальної середньої освіти міста Чернігова педагогічними радами прийняли рішення про продовження навчального року до 24 червня. Наразі навчальний процес у всіх закладах освіти відбувається дистанційно. Серед нововведень — скасовано ДПА, а також на загальнонаціональному рівні є зміни щодо зовнішнього незалежного оцінювання.

Директорка школи №7 Наталія Колотило на прикладі свого навчального закладу розповіла, що документи про освіту учні та учениці 5-11 класів зможуть отримати 29 червня.  Відповідно до наказу Міносвіти випускник/ця  зможе як особисто прийти і забрати їх, так і один з його батьків, інший законний представник, або особа за довіреністю, посвідченою нотаріально.

    — На сьогоднішній день школа працює в онлайн-режимі — дистанційно. В школі працює платформа Google Classroom, відповідно всі учні, які мають інтернет, найменшу змогу і бажання навчатися, всі навчаються. Діти, які перебувають за кордоном також можуть долучитися до навчання в школі.

До теми: 

Ті учні та учениці, які навчаються в інших школах країни та світу, там і завершать навчальний рік, говорить Наталія Колотило.

В умовах воєнного стану всі урочистості з нагоди закінчення навчального року у Чернігові скасували.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини