Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:08:32

Конкурс для освітніх менеджерів територіальних громад Чернігівської та Сумської областей

23.12.2021   10:53Агенцiя

Представників територіальних громад Чернігівської та Сумської областей запрошують до участі в проєкті “Розвиток управлінського потенціалу освітніх менеджерів в територіальних громадах”

Проєкт реалізує ГО “Орієнтир HUB” за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

 Мета проєкту:

      Підтримати професійною експертизою розвиток управлінського потенціалу та лідерської спроможності  керівників та фахівців органів управління освітою в територіальних громадах;
      Підсилити навички представників ТГ для прийняття обґрунтованих рішень щодо управління освітньою мережею в територіальній громаді, аналізу законодавства щодо розподілу повноважень, функціонування освіти та бюджетних відносин;
   Допомогти підготуватись до проходження інституційного аудиту закладам освіти та органам управління освітою територіальних громад.
Відбір громад-учасниць проводитиметься серед ТГ Чернігівської та Сумської областей, що мають більше 4 000 жителів та сформований орган  управління освітою. Для 10-ти відібраних  громад проєкт пропонує комплексну програму підвищення спроможностей, що складається із 7-ми навчальних семінарів, що проходитимуть в онлайн режимі, та наступною консультативною підтримкою.

Заявники подають на участь у проєкті групову заявку від громади та мотиваційний лист. Від громади у навчанні можуть брати участь мінімум 3 уповноважені особи, кількість зацікавлених учасників від громади може бути більшою.

Проведення тренінгів заплановане в період з січня 2022 року по вересень 2022 року.

До участі в проєкті запрошуються профільні заступники голів ТГ, представники органів управління освітою територіальних громад, та директори закладів загальної середньої освіти з Чернігівської та Сумської областей.

Учасники тренінгу отримають знання у сфері аналізу освітніх мереж територіальних громад, стратегічного планування розвитку освіти та інституційного аудиту, як інструменту стратегічного планування, можливостей фінансування освіти в громадах, проведення тендерних процедур, комунікаційної діяльності менеджерів освіти, що допоможуть стратегічно мислити та формувати місцеву освітню політику з урахуванням особливостей регіону та потреб громади.

Продуктом співпраці стане напрацювання алгоритму підготовки закладу освіти до проходження ним інституційного аудиту, надання підтримки ОУО в процесі проходження аудиту, та аналіз рекомендацій ДСЯО щодо створення якісного та безпечного освітнього середовища в закладах освіти громади, розміщення кращих практик проходження інституційного аудиту, опрацьованих в рамках реалізації проєкту, в онлайн-біліотеці на сайті https://decentralization.gov.ua/.

Як взяти участь:

заповнити анкету – за посиланням:  https://forms.gle/9jLzDpxARMza2LJo9.
написати мотиваційний лист – до 2 сторінок, з підписом голови ОУО у форматі PDF.
Всі документи, включаючи мотиваційний лист, подаються в електронному вигляді.

За рішенням конкурсної комісії представники відібраних громад будуть  запрошені на он-лайн співбесіди. Відібрані ТГ мають надати гарантійний лист за підписом голови громади.

Прийом заявок триватиме по 5 січня 2021 року (включно).

При виникненні питань стосовно проєкту, будь ласка, пишіть на електронну адресу: orientyrhab@gmail.com

Проект «Розвиток управлінського потенціалу освітніх менеджерів в територіальних громадах» реалізується за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини