Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:31:58

Вивчати, щоб зберегти - в обласному педагогічному ліцеї провели екологічну конференцію

13.12.2021   17:26Агенцiя

Минулого тижня у Чернігові відбулася Всеукраїнська учнівська екологічна конференція «Вивчати, щоб зберегти», присвячена дослідженням у галузі природничих наук.

Організатором конференції виступив Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді. Для вихованців закладу екологія та екологічність не пусті слова, тому його ще називають "Еко-школа".

Учасників Всеукраїнської учнівської екологічної конференції привітала керівник Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Ганна Коломієць.

У роботі конференції брали участь: учнівська молодь з Чернігівської, Житомирської та Рівненської областей, їх наукові керівники та батьки.
Про напрямки співпраці та можливості для розвитку розповіла  Марина Дяченко, експертка ПМГ ГЕФ/ПРООН, координатор Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку». Зокрема, у 2021 році за підтримки проєкту ПМГ ПРООН-ГЕФ «Розвиток спроможності молодіжного кліматичного центру та нові можливості для сільської молоді» на території агробіостанції ліцеїсти заснували єдиний на Чернігівщині Молодіжний кліматичний центр.

40 юних науковців на конференції представили свої здобутки у секціях:

- агробіостанція ЧОПЛ як сучасна платформа діяльності учнівської молоді в реалізації основних положень концепції освіти для сталого розвитку й виховання;

- практичні аспекти досліджень учнівської молоді для розбудови екологічного благополуччя української держави;

- вивчення біорізноманяття природно-заповідних територій та підходи до його охорони;

- стратегія збалансованого розвитку й підходи до її реалізації через призму шкільної екологічної діяльності.

До участі в роботі Всеукраїнської конференції долучилися фахівці органів державної влади, навчальних закладів та громадських організацій.

Не порушуючи традиції, кожному учаснику Всеукраїнської учнівської екологічної конференції вручили Сертифікат та збірник матеріалів «Вивчати, щоб зберегти».
 

За повідомленням ЧОПЛ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини