Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:39:38

У Прилуках благодійники ініціювали екологічний проект для дошкільнят

22.11.2021   09:56Агенцiя

В рамках проекту "Життя без сміття", який ініціювала благодійна спільнота "10 гривень Прилуки" 28 садочок та школа № 9 отримали баки для сортування сміття

Так, педагогічний колектив та юні вихованці 28 садочка подали ідею проекту "Життя без сміття" активістам спільноти "10 гривень Прилуки".

"Цим питанням ми займалися починаючи з 2009 року, починалося воно екологічною акцією "дошкілля за чисте місто" і в рамках цієї акції ми разом із сімями висаджували дерева на території нашого міста у парку біля центральної площі, потім ця робота продовжилась в рамках науково-методичної теми із 2010 по 2015-й рік уся освіта міста працювала за такою темою і надалі ми продовжили цю роботу і взяли до уваги авторську програму Наталії Гавриш", - говорить директор ДНЗ № 28 Олена Недільченко.

Принцип садочка, що виховувати свідомість дітей варто починати змалечку, підтримала і у спільноті "10 гривень Прилуки". Саме тому першими баки для сортування сміття придбали у дитячий садочок.

"Проблема сміття і сортування сміття в Україні проблема сміттєзвалищ є вже досить критичною. Проблема нашої країни в тому, що ми досі використовуємо радянській підхід до сортування сміття і підхід до сміттєзвалищ різниця лише в тому, що коли ці підходи формувалися 90% всіх відходів це була органіка  то зараз 90% це вже складають полімери, а лише 10% органіки , а підходи до сортування і до сміттєзвалищ ми використовуємо ті самі. Проблему загалом треба вирішувати на різних рівнях це проблема законодавства потрібно змінювати законопроект и, потрібно долучувати бізнес до інвестицій щоб створювалися підприємства, які перероблювали е сміття», - зазначає активістка спільноти «10 гривень Прилуки» Оксана Мусієнко.

Зібране та посортоване сміття у подальшому адміністрація садочка планує здавати на переробку, про що вже є домовленість із місцевим підприємством. У прилуцькій школі №9,  учні та педагогічна спільнота вирішили теж долучитися до проекту: контейнери закуплені за кошти благодійної спільноти на обох поверхах тут встановлені на початку тижня. До них учні звикли до них швидко, ніби завжди сортували сміття! 

"За даними статистики в Україні на запитання "Чи вмієте ви сортувати сміття?" у більшості випадків чути відповідь "ні", головне пояснення – нас не вчили цьому з дитинства. 

Саме із цією метою у планах активістів "10 гривень Прилуки" забезпечити баками для сортування сміття всі школи та садочки міста, звісно, якщо у них буде таке бажання", - йдеться у сюжеті.

джерело

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини