Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:44:01

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав освітні заклади Ніжина

28.09.2021   20:00Агенцiя

Разом з головою Чернігівської ОДА В'ячеславом Чаусом він завітав до Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського, інклюзивно-ресурсного центру та міської школи №15, де сам навчався.

— Приємно бачити, як позитивно змінилися матеріально-технічної база школи та нові підходи й методи організації освітнього процесу. Дякую освітянам Ніжина, які не лише креативно підходять до своєї праці, а й повністю та відповідально виконують рекомендації МОЗ щодо вакцинації від COVID-19. Усі заклади освіти міста працюють у повноформатному режимі, а відсоток вакцинації педагогічних працівників загалом становить 89%. Я неодноразово запевняв і буду наголошувати, що освітяни – серед пріоритетної групи захисту від COVID-19, – зазначив Сергій Шкарлет.

До того ж,  Ніжин є лідером в області не тільки за рівнем вакцинації працівників освіти, але й загалом за рівнем вакцинованого населення, який сягає майже 51%.



В університеті ім. М. Гоголя міністр ознайомився з навчально-матеріальною базою, спеціалізованими лабораторіями дисциплін природничого циклу. Наразі заклад системно перетворюється на центр міжнародної освіти, здійснюючи якісну фахову підготовку не лише талановитого українського студентства, але й обдарованої молоді з Азербайджану, В’єтнаму, Індії, КНР, Пакістану, Тунісу, Туреччини, Туркменістану, ФРН.

- Ніжинський університет – один із закладів вищої освіти, що є важливою складовою реформи “Нова українська школа”, адже тут здійснюється формування нового вчителя, який має володіти практичними та сучасними компетентностями. Приємно бачити, як розвивається заклад, зокрема із впровадженням наукових та соціальних проєктів, які реалізуються на базі університету. Сьогодні вагомі внески науковців університету з фізико-математичних наук реалізуються за грантову підтримку, зокрема – Національного фонду досліджень. Загалом фінансова підтримка наукової діяльності Ніжинського університету від Нацфонду становить 12 млн грн на три роки, – зазначив Сергій Шкарлет.

На завершення Міністр провів зустріч із ректорами закладів вищої освіти області на базі університету для обговорення перспектив розвитку вищої освіти регіону.



Також у ході візиту Міністр ознайомився з діяльністю Інклюзивно-ресурсного центру Ніжина. Цей центр є територіально доступною складовою мережі ІРЦ, таких центрів, що створені за останні чотири роки, налічується майже 640.

Працівниками Ніжинського центру в повній мірі надається підтримка в освітньому процесі, додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для майже 100 дітей з особливими освітніми потребами з різними нозологіями. І це створює їм безбар'єрний доступ до освіти.

У закладах освіти міста Ніжин функціонує 18 інклюзивних класів, у яких діти повністю інтегровані в освітній процес. Сергій Шкарлет підкреслив роль управлінців, керівників та педагогів шкіл, що зацікавлені у питаннях підтримки та розвитку інклюзивного навчання.

Адже кожна дитина, незалежно від фізіологічного чи психічного стану, має бути забезпечена якісним та доступним навчанням на всіх рівнях освіти протягом всього життя з дотриманням принципів рівних можливостей.

за інф. Чернігівської ОДА, пресслужби Міністерства освіти та науки

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини