Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:23:21

Куликівська громада виграла 270 тисяч гривень для створення коворкінгу

16.07.2021   08:40Агенцiя

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці.

На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет проєкту складає близько 270 тисяч гривень, за ці кошти планують відремонтувати приміщення, закупити техніку та оплатити послуги експертів, які проводитимуть навчання.
«Нам важливо вибудувати сталу та взаємовигідну комунікацію із бізнесом. Крім того, ми будемо навчати своїх підприємців, які будуть працювати у громаді та платити податки до бюджету. Без активної роботи громади бізнес зростати не буде, тому ми шукаємо додаткові ресурси для розвитку», - наголошує Юлія Пастернак, Куликівський селищний голова.

Проєкт громади обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно унікальну навчальну програму «Кроки для керівників».

«Стратегія конкурсу полягає у забезпеченні створення сприятливого бізнес-середовища та налагодженні діалогу з бізнесом. Розвиток відповідального підприємництва впливає не лише на надходження до місцевого бюджету, а й сприяє покращенню якості муніципальних послуг, притоку жителів і формуванню позитивного іміджу громади», - наголошує Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми.

Реалізовуватиме проєкт громадська організація «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» протягом шести місяців. Старт проєктів розпочнеться орієнтовно у вересні 2021 року і буде завершений найпізніше 31 березня 2022 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.