Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:42:16

Прилуки: групове консультування директорів закладів освіти

19.06.2021   12:30Агенцiя

Відбулось групове консультування директорів закладів загальної середньої освіти на тему «Річне планування освітнього процесу в закладі освіти».

Консультування по питанню складання річного плану роботи закладу освіти провела Світлана Чернякова, директор КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради. Шляхом демонстрації презентаційних матеріалів пані Світлана наголосила, що кожен заклад освіти самостійно обирає спосіб створення річного плану, визначає власні цілі на навчальний рік та узгоджує їх зі стратегічними цілями закладу. Директорка Центру розкрила три структури побудови річного плану, наголосивши знову на тому, що кожен заклад може обрати ту структуру, яка найбільш йому імпонує; ознайомила із зразками планування методичної роботи з педагогами, розкрила різні аспекти планування виховної та управлінської діяльності.

Психолог Центру Ірина Огорілко як редактор презентувала керівникам закладів загальної середньої освіти другий випуск електронної газети «Професійний вектор», яка сьогодні вже надіслана на електронні пошти в усі заклади освіти міста.

У заході взяла участь виконуюча обов’язки начальника управління освіти Прилуцької міської ради Ольга Колошко, яка зупинилась на питаннях використання варіативної складової навчальних планів та освітніх програм закладів, нових умовах організації харчування учнів з 1 вересня 2021 року. Також разом з керівниками обговорили проблемні питання формування мережі закладів загальної середньої освіти на наступний навчальний рік.

До даного заходу через формат ZOOM-конференції приєдналась заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, яка привітала директора гімназії № 1 ім. Георгія Вороного Олену Рогальову з успішним проходженням інституційного аудиту, наголосила на високій якості освітньої діяльності гімназії, чіткій і продуманій організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти та на власних напрацюваннях всіх учасників освітнього процесу гімназії № 1. Адже саме спільними зусиллями вони і привели заклад до оцінювання по всім чотирьом напрямкам на високий рівень!

Пані Тетяна порадила всім керівникам закладів освіти проводити самооцінювання – як комплексне, так і по напрямках, працювати над розробленням нових документів, необхідних для розвитку закладу освіти в умовах нової української школи. Це і стратегія розвитку закладу, і положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти, інші документи, методику розроблення яких керівництво закладів освіти уже опрацювало протягом року з працівниками КУ «Прилуцький центр ПРПП» Прилуцької міської ради.

Захід пройшов динамічно, цікаво, пізнавально. Є сподівання на створення неординарних власних річних планів роботи наших закладів освіти на наступний 2021-2022 навчальний рік.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини