Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:19:06

Набір до Антикорупційної школи відкрито

12.06.2021   10:19Агенцiя

Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» оголошує конкурсний набір представників громадянського суспільства та ЗМІ із Чернігівської, Сумської та Харківської областей до “Антикорупційної школи”, яка відбудеться 5-7 липня 2021 року в м. Чернігові.

Метою школи є підвищення професійних навичок у проведенні антикорупційних розслідувань та здійснення громадського контролю над владою. Основне завдання Антикорупційної школи - забезпечити учасників ефективними інструментами боротьби з корупцією на місцевому рівні.

Програмою Антикорупційної школи передбачено лекції та інтерактивні заняття з питань виявлення корупції та захисту викривачів; відкритих джерел інформації та реєстрів; моніторинг декларацій посадових осіб; конфлікт інтересів та співпраця зі ЗМІ. Тривалість - 3 дні.

До участі в школі запрошуються особи, які:
•    є громадськими активістами або журналістами, проживають і працюють в пілотних областях;
•    зголошуються пройти повний курс навчання протягом всього терміну Школи.

Критерії відбору:
•    наявність мотивації здійснювати громадський нагляд за владою; моніторинг антикорупційної реформи на регіональному / місцевому рівнях;
•    готовність до застосування отриманих знань та навичок в практичній діяльності.

Всього буде обрано 15 учасників з 3 пілотних областей – Чернігівської, Харківської та Сумської.
Для участі у навчанні необхідно заповнити анкету за посиланням.

Анкети приймаються до 25 червня 2021 року включно.
Повідомлення – запрошення будуть надіслані обраним учасникам до 29 червня 2021 року включно.
Організатор забезпечує учасникам харчування, проживання та відшкодовує кошти за проїзд у еквіваленті вартості квитків поїзд купе або автобус.

Наступним кроком буде проведення конкурсу міні-грантів для збільшення громадського контролю за діяльністю влади. Пріоритет буде надаватись випускникам Антикорупційної школи. В першій рік буде підтримано не менше ніж 12 регіональних/місцевих антикорупційних розслідувань в трьох пілотних областях.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.