Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:52:48

Повноваження старост та комунікація з жителями старостинських округів

17.04.2021   11:31Агенцiя

Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації продовжує серію дистанційних навчань «Здійснення старостою своїх повноважень та пошук ефективних комунікацій із жителями старостинських округів». Чергові онлайн-сесії проводяться 15–16 квітня. Цільова аудиторія – старости старостинських округів територіальних громад області.

15 квітня учасники зустрічі ознайомилися з особливостями вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування (робота із заявниками, оформлення та посвідчення заповітів, довіреностей, видача дублікатів документів тощо), питаннями надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та користування відповідними електронними сервісами.
В контексті висвітлення теми щодо надання соціальних послуг в громаді старости отримали роз’яснення щодо прийому документів на оформлення субсидій, державних допомог, пільг та інших соціальних виплат.

16 квітня обговорювалася правова основа діяльності старост на перехідний період та основні тенденції розвитку інституту старост у найближчій перспективі (зокрема, в контексті прийнятого 15 квітня Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост). Водночас йшлося про місце та роль старости у вирішенні питань місцевого значення на території старостинського округу та відповідні локальні акти, спрямовані на унормування їхньої діяльності.

Ще один блок питань стосувався налагодження комунікації старост із жителями своїх округів. Вони дізналися про способи налагодження ефективного спілкування під час особистого прийому громадян; комунікації з консультативно-дорадчими органами громади, громадськими об’єднаннями та представниками органів самоорганізації населення. Також старости отримали практичні настанови щодо організації та  проведення загальних зборів громадян; подання петицій та місцевих ініціатив; аналізу проєктів рішень ухвалених місцевою радою та її виконавчими органами.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини