Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:24:13

Місцеві податки та збори - це важлива складова наповнення бюджету

10.04.2021   11:00Агенцiя

Після передачі повноважень громадам в рамках реформи місцевого самоврядування саме місцеві податки стали одним із ключових факторів визначення спроможності громади.

"Новгород-Сіверська міська рада доєднала у 2020 році ще 25 сільських рад, кожна із яких мала свої рішення про встановлення таких податків та зборів. Сьогодні ж, варто провести інвентаризацію цих документів. Це робота фінансистів та юристів, і без неї буде складно наповнювати бюджет вже у наступному році", - наголосила Ірина Кудрик, керівниця ULEAD Чернігівський регіональний офіс під час онлайн консультації для фахівців цієї громади.

Кожна сільська рада до об'єднання приймала рішення про встановлення розміру місцевих податків та зборів. Але всі ці рішення мали пройти процедуру затвердження регуляторного акту. Але не всі це зробили.
"В такому випадку, всі ці рішення депутатів тих сільських рад втратять свою чинність 31 грудня 2021 року. А наступного дня, 1 січня 2022 року, ставки податків будуть мінімальні, а в деяких випадках взагалі становитимуть 0. Тому варто прийняти нове рішення", - вважає Олександр Мельник, експерт з питань муніципальних фінансів та управління Чернігівського регіонального офісу Програми.

Валентина Печко, начальниця фінансового управління міської ради та Людмила Ковальова, начальник відділу планування доходів та податкової політики міської ради детально обговорили проблематику прийняття рішень про визначення ставок місцевих податків та зборів.

ULEAD Чернігівський регіональний офіс

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини