Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:28:47

Відбувся онлайн-практикум "Система ProZorro: здійснення публічних закупівель в органах місцевого самоврядування"

26.02.2021   14:29Агенцiя

26 лютого в Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся онлайн-практикум із застосування законодавства на тему: «Система ProZorro: здійснення публічних закупівель в органах місцевого самоврядування».

Захід організовано в рамках Проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (#ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки #USAID.

До трансляції онлайн-практикуму долучилося більше 30 громад: посадовці та співробітники органів місцевого самоврядування Чернігівської області.

Роботу практикуму відкрив виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин, який ознайомив учасників із програмою практикуму.


Участь у заході також взяла Олена Стрілець, консультантка з бюджетних питань Чернігівського РВ АМУ.

Захід продовжила модераторка практикуму - кандидатка економічних наук, консультантка і тренерка з питань публічних закупівель Зінаїда Рубан.
Вона розповіла про зміни в нормативно-правовому регулюванні публічних закупівель. Зокрема про ключові положення нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі».
«Головні принципи таких закупівель -  економія, ефективність та пропорційність використання державних коштів», - наголосила Зінаїда Рубан.

У другій частині практикуму були обговорені особливості застосування процедур закупівлі та спрощених закупівель. Спікерка зупинилася на практичних аспектах здійснення переговорної процедури закупівлі.
«Наразі дуже важко здійснювати публічні закупівлі. Треба завжди прораховувати ризики, фахово та прискіпливо готувати тендерну документацію, враховуючи постійні зміни у законодавстві», - підкреслила спікерка.
На останок Зінаїда Рубан роз’яснила питання щодо оскарження  процедур закупівель та   відповідальність за порушення  вимог Закону.

Наприкінці заходу спікери відповідали на запитання  учасників практикуму щодо публічних закупівель.

Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини