Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:46:42

Як старостам ефективно реалізовувати свої повноваження та комунікувати з жителями громади?

11.02.2021   11:42Агенцiя

Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації започаткував серію дистанційних навчань «Здійснення старостою своїх повноважень та пошук ефективних комунікацій із жителями старостинських округів» для старост старостинських округів територіальних громад області. Перший семінар проведений 9–10 лютого.

Учасники зустрічі отримали практичні рекомендації щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування (оформлення довіреностей, спадщини, посвідчення заповітів тощо); надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації. Подальша мова йшла про надання соціальних послуг в громаді. Був представлений порядок прийому документів на оформлення субсидій, державних допомог, пільг та інших соціальних виплат, зокрема із застосуванням інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада». Також  висвітлювалися заходи по впровадженню нової версії публічного сервісу «Реєстр територіальних громад».

Наступний блок питань стосувався налагодження комунікації старост із жителями своїх округів. Вони отримали практичні поради щодо спілкування під час особистого прийому громадян; налагодження комунікації з консультативно-дорадчими органами громади, громадськими об’єднаннями та представниками органів самоорганізації населення. Наостанок учасники обговорення зупинилися на застосуванні традиційних інструментів місцевої демократії в процесі комунікації.
Старости дізналися про те, як організувати та  провести загальні збори громадян; зініціювати та подати електронну петицію; сприяти у поданні місцевих ініціатив; організувати та провести аналіз проєктів рішень та рішень, ухвалених місцевою радою та її виконавчими органами.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.