Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:24:56

Які зміни очікують заклади освіти Чернігова у найближчі роки?

26.01.2021   15:28Агенцiя

Уважно вивчити змістовну частину Закону України «Про повну загальну середню освіту» та в зрозумілій формі роз’яснити чернігівцям, що очікується в галузі освіти у наступні роки - таке доручення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав управлінню освіти Чернігівської міської ради 26 січня на щотижневій розширеній нараді.

- На сайті управління освіти та сайті міської ради потрібно розмістити у зрозумілій формі інформацію: що передбачає закон про загальну середню освіту протягом наступних чотирьох років. Коротко я можу повідомити, що цей закон передбачає, що в тому числі в місті Чернігові всі наявні школи розділяться на три рівні: заклади початкової освіти (1-4 клас), гімназії (5-9 клас), ліцеї (10-12 клас). Це будуть окремі навчальні заклади. До ліцеїв діти зараховуватимуться за результатами ЗНО. Тобто закладів, які б навчали дітей з 1 по 11 клас, більше не буде. Починаючи з 1 вересня 2021 року і по 1 вересня 2024 року, покроково вже не будуть набиратися певні класи у певні школи. Тож, чіткий графік з роз’ясненням, як це відбуватиметься, я прошу розмістити на відповідних сайтах, - доручив міський голова.

Поруч з цим, Владислав Атрошенко вбачає вірогідність того, що до цього закону будуть вноситись правки, адже є значний спротив від окремих народних депутатів, які вважають цей закон не зовсім адекватним.

- Тим не менше, на сьогодні ситуація така. Тож я прошу всіх звернути на це увагу, щоб потім не було мітингів, маніфестацій та всього іншого. Давайте, заздалегідь вивчимо цю ситуацію та сформуємо зважену суспільну думку з цього приводу: або пропонувати якісь зміни до закону, або готуватися до його виконання, - зауважив він та додав, що наразі важливо через всі навчальні заклади, через батьківські комітети максимально обговорити цю інформацію та донести її до батьків. - Завжди будь-які зміни сприймаються важко. Якщо в цілому подивитися на це питання, коли молодші діти навчатимуться окремо від старших, то, можливо це і не погано.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура уточнив, що відповідним законом дозволено в одній будівлі розмістити початкову школу і гімназію, тобто 1-4 та 5-9 класи. А 10-11 та в перспективі 12 класи обов’язково повинні будуть розміщуватися в окремих будівлях. Хоча, за його словами, бажано і якщо є така можливість, щоб і гімназії теж були в окремих будівлях, щоб діти контактували тільки з відповідною віковою групою.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.