Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:40:13

Професійне навчання для посадових осіб місцевого самоврядування

26.01.2021   11:00Агенцiя

25 січня в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочалось навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування.

Учасники навчання – спеціалісти апаратів виконкомів рад територіальних громад, виконавчих апаратів районних рад.

У перший день учасники навчання обговорили питання, що стосувалися сутності, особливостей прояву та шляхів подолання корупції як суспільного соціально-політичного явища, а також корупційних ризиків в діяльності публічних службовців та засад запобігання корупційним правопорушенням. Про це йшлося у візуалізованій лекції-бесіді Вячеслава Пузирного – професора кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка», доктора юридичних наук, професора.

Під час семінару, актуальними для посадовців були питання щодо традицій публічного управління в Україні та правових засад публічного управління та адміністрування в Україні. Про це розповів Дмитро Казіміров – начальник навчально-методичного відділу Центрк, кандидат історичних наук.

Про організацію прийому громадян, проведення переговорів, офіційних зустрічей, засідань, нарад розповів Петро Підгайний – заступник директора Центру, магістр державної служби.

Крім цього упродовж тижня передбачається розгляд тем стосовно організації діяльності виконавчого комітету  ради: структури виконавчого органу ради; регламенту та планування роботи органу місцевого самоврядування; підготовки та проведення засідань виконкому та сесій;  роботи постійних депутатських комісій; застосування технологій електронного урядування: електронного документообігу, електронного цифрового підпису, електронних послуг; застосування земельного законодавства в діяльності органу місцевого самоврядування: організації ефективного управління і розпорядження комунальним майном; забезпечення відкритості та прозорості органів публічного управління та організації взаємодії з громадськістю; формування електронного офісу, збору, обробки та візуалізації інформації, підготовка презентації; реалізації повноважень та обов’язків органів місцевого самоврядування щодо створення умов безпечного середовища; налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з населенням та поліцією для протидії злочинності, підтримання суспільної безпеки і порядку.

У ході вебінару публічним посадовцям розкажуть про службу в органах місцевого самоврядування як публічно-правовий інститут та різновид управлінської діяльності, напрями реформування публічної служби та професійний розвиток персоналу тощо.

Навчання за цією програмою здійснюватиметься у три сесії. Перша та  третя сесії триватиме тиждень та здійснюватиметься в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ, друга сесія – проходитиме в режимі відкладеного часу за допомогою платформи Moodle.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.