Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:17:07

Менська громада працює над визначенням та вирішенням екологічних питань

21.12.2020   12:14Агенцiя

Активні мешканці, місцева влада та експерти – екологи глибше досліджували екологічні проблеми в Менській громаді на фокус групі, організованій Центром “Доброчин” в рамках проєкту «Ефективне комплексне управління охороною довкілля в Менській ОТГ».

На сьогодні є розуміння, що питання збереження природи, її екологічні аспекти, прямо пов’язані з негативним впливом від діяльності людини.

Учасники вважають однією з головних причин екологічних проблем відсутність стратегічного планування як на рівні держави, так і на місцевому рівні. Окремо акцентували увагу на відсутності системи покарань і більшість учасників вважає це більш дієвим і важливішим за пропаганду екологічної поведінки.
Також учасники згадували погану поінформованість про екологічні проблеми і неможливість впливати на них.  Середосновних причин екологічних проблем називали «приватні бізнес-інтереси».

Основними джерелами інформації для учасниць та учасників є телебачення і особисте спілкування з родичами або знайомими На другому місці —агрегатори новин і соціальні мережі. Більшість опитаних не мають постійних джерел інформації на екологічні теми. Частина з них хотіли б дізнаватися про стан екології від незаангажованих експертів і науковців. Молоді була б цікава така інформація, якби її надавали популярні блогери. На їхню думку, вдалим форматом може стати поєднання наукового і розважального контенту.

Активісти говорили не тільки про існуючі проблеми з екологією, але і визначали їхні причини та можливі шляхи вирішення.

Реалізація проєкту на практицісприяє участі місцевого населення у розробці змін до Стратегії розвитку громади в частині охорони довкілля.

«Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.