Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:52:39

ІХ "Розумовські зустрічі" - день третій

28.11.2020   09:51Агенцiя

Від децентралізації до професійного навчання за умов децентралізації, тобто як мають діяти надавачі освітніх послуг, коли стара адміністративна модель йде в минуле.

Тема панельної дискусії була така: "Удосконалення професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за умов реформи децентралізації влади та після проведення чергових місцевих виборів в Україні".

Серед думок, що прозвучали, - необхідна кооперація зусиль громадських організацій, міжнародних проєктів із існуючими провайдерами з підвишення кваліфікації. Наявна практика засвідчує ефективність такого поєднання та позитивно впливає як на організацію навчання, так і модернізацію його зміста та форми.

Що й щасвідчили експерти програми DOBRE, Володимир Купрій, програм Ради Європи, Наталія Гнидюк та Олексій Коваленко, польський фахівець Єжи Даровські. Про власні хороші практики розповіли науковці та викладачі Києво-Могилянки - Валерій Тертичка та Генадій Рябцев.

Найемоційніше та найдовше обговорювался ситуація, що склалася навколо Національної академії державного управління. В.о. президента Академії Анатолій Савков, співробітники регіональних інститутів повідомили про поточний стан справ та реакцію трудового колективу, бачення розвитку системи професійного навчання управлінців у цілом.

Учасники дискусії погодилися - Академія потребує підтримки, вона має змінитися як специфічна управлінська школа, але не ліквідована. Подібні успішні  приклади в інших країнах добре відомі.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.