Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:54:51

Відбулося навчання "Соціально-правовий захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишились без піклування батьків"

18.11.2020   08:14Агенцiя

17 листопада відбулося навчання з теми «Соціально-правовий захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишились без піклування батьків», організоване Чернігівським центром підвищення кваліфікації спільно зі Службою у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Актуальні питання діяльності служб у справах дітей в умовах реформ висвітлила Олифіренко Юлія Іванівна, заступник начальника Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації - начальник відділу соціального захисту та профілактичної роботи.

Про порядок передачі особових справ дітей підоблікових категорій від служб у справах дітей  районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів рад об’єднаних територіальних громад розповіла Руденок Наталія Миколаївна, головний спеціаліст відділу соціального захисту та профілактичної роботи Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Марчук Ірина Петрівна, директор Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради, повідомила учасникам навчання основні аспекти надання державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, багатодітним родинам та одиноким матерям та розповіла про зміни в чинному законодавстві щодо державних виплат сім`ям з дітьми у разі зарахування дитини на цілодобове перебування до інтернатного закладу.

Про взаємодію закладів освіти та служб у справах дітей щодо реагування на випадки булінгу у дитячому середовищі вела мову методист навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецька Ірина Миколаївна.

Вебінар завершився дистанційним засіданням «за круглим столом» на тему «Безпека дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах», у якому взяли участь представники Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації, Обласного центру соціальних служб, відділу ювенальної превенції УПД ГУНП України в Чернігівській області, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.