Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:25:54

Міністр Олексій Чернишов оглянув дві школи, відбудовані в рамках програми "Велике будівництво" на Чернігівщині

22.08.2020   10:44Агенцiя

21 серпня Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов перебував з робочою поїздкою у Чернігівські області, під час якої відвідав дві школи, відбудовані в рамках програми Президента «Велике будівництво».

Зокрема, у м.Прилуки Міністр Олексій Чернишов разом головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком ознайомились зі станом готовності  міської школи-гімназії, де добудували новий корпус.

Будівельні роботи на об’єкті вже завершено. Нині виконуються роботи з улаштування зовнішнього газопроводу та підключення до електромережі, а також довозять обладнання.

До цього вересня учні навчались у приміщенні, яке збудоване у 1874 році.

Нове приміщення розраховане на 480 учнівських місць. Тут максимально враховані освітні потреби школярів. Окрім сучасно обладнаних класних кімнат, для них облаштовано спортивні зали, танцклас, студії для позакласної гурткової роботи, актовий зал. Також обладнано басейн, де зможуть працювати школа плавання та спецгрупи для оздоровлення дітей з особливими потребами.

Також Міністр Олексій Чернишов відвідав новозбудовану школу № 5 у м. Носівка. Її будівництво розпочалось у 1989 році. Завдяки програмі «Велике будівництво» навчальний заклад добудували у 2020 році. Школа розрахована на 520 учнівських місць, має майстерні з деревообробки та металообробки, бібліотеку, спортивний та актовий зали, їдальню.

Оглянувши обидва заклади, Міністр позитивно відзначив здобутки області у реалізації об’єктів. «Так, були певні недоліки, які, сподіваюсь, якнайшвидше усунуть. Але загалом область впоралась відмінно і за це хочу подякувати всім причетним. Саме з таких об’єктів виросте майбутнє країни. Нагадаю, завдяки «Великому будівництву» в Україні загалом має з’явитись 7 тисяч нових місць у школах, до кінця цього року мають відкритись близько100 навчальних закладів. Закликаю всіх голів ОДА посилити контроль за процесом та особисто перевіряти стан готовності всіх шкіл, що будуються», — наголосив Олексій Чернишов.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини