Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:37:50

Обговорили перспективи створення медичного вишу на Чернігівщині

20.08.2020   10:27Агенцiя

Голова обласної ради Ігор Вдовенко разом із народними депутатами України Валерієм Зубом та Сергієм Гривком зустрівся із доктором медичних наук, професором та заслуженим діячем науки і техніки України Іриною Комаревцевою.

Темою важливої розмови стало обговорення перспектив створення вищого навчального закладу медичного профілю на теренах Чернігівщини.

Як зазначалося, в області вже не один рік відчувається гострий дефіцит лікарів,молодшого і середнього медперсоналу. Все це разом із суттєвими недоліками впровадження медичної реформи аж ніяк не сприяє зростанню якості медичного обслуговування і рівня надання послуг жителям області.

До того ж на Чернігівщині склалась складна демографічна ситуація, пов’язана зі зростанням рівня смертності та зниженням народжуваності та міграцією.

Впоратися із цією проблемою без відкриття в обласному центрі медичного вишу та створення сприятливих умов для мотивації медичних працівників залишатися працювати на своїй малій батьківщині, аби рятувати життя та оберігати здоров’я жителів Придесення, дуже важко.

Виявляється, що наразі Чернігівщина фактично єдина область, де відсутній медичний заклад вищої освіти або медичний факультет, який здійснював би підготовку фахівців для закладів охорони здоров’я.

Ірина Комаревцева, яка має значний досвід викладацької діяльності у ДЗ "Луганський державний медичний університет" та управлінської роботи у сфері охорони здоров'я, поділилась своїм баченням та концепцією створення навчального закладу медичного профілю. На її думку, важливо забезпечити замкнутий цикл підготовки медичних кадрів та доцільно включити в структуру ВНЗ медичний ліцей-інтернат для школярів.

Голова обласної ради підкреслив, що відкриття нового вузу – це непростий шлях, адже потрібно залучити науково-педагогічних працівників, які будуть організовувати процес навчання, створити відповідну матеріально-технічну базу закладу, розробити освітні програми підготовки фахівців і найголовніше отримати підтримку цієї ініціативи та погодження від профільних міністерств.

Тож співрозмовники обговорили алгоритм подальших дій, напрацювали своєрідну дорожню карту для втілення у життя цього масштабного і такого необхідного для нашої області освітнього проєкту.

Ігор Вдовенко зауважив, що підтримує ідею створення у Чернігові медичного університету і особисто у межах своїх сил та повноважень буде всіляко сприяти тому, щоб такий заклад з’явився на освітянській мапі Придесення.

Однак для того, щоб реалізувати цю ідею, потрібно вже зараз розпочинати активну підготовчу роботу, обєднати зусилля місцевої влади, народних депутатів та фахівців-практиків з медичної сфери, аби вже на наступний рік реально було здійснити перший набір студентів.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини