Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:40:11

Школи Чернігова готуються до нового навчального року

19.08.2020   10:20Агенцiя

Незабаром в освітніх закладах Чернігова стартує новий навчальний рік, тож наразі всі школи та дитсадки готують до зустрічі з дітьми.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 18 серпня, особисто перевірив стан виконання ремонтних робіт у загальноосвітній школі №3, де навчається півтори тисячі учнів. Наразі тут проводять як внутрішні, так і зовнішні ремонтні роботи. Частину з них почали виконувати ще минулого року.

У приміщенні, окрім класних кімнат, облаштовують актову залу, кабінет для педагогів, а також кабінет робототехніки у рамках проєкту Бюджету участі. Крім того, закуплені необхідні меблі для класних кімнат. Залишилося підфарбувати стіни та підлогу, провести генеральне прибирання, розставити меблі.

Ззовні - продовжують ремонт покрівлі, який розпочали минулого року. Наразі підрядник за власний рахунок перестилає покрівлю над спортзалом. Також завершують виконувати утеплення та фарбування стін будівлі школи, облаштовують пандус.

- Головний корпус цієї школи збудований у 1954 році. Сьогодні ми проінспектували виконання запланованих ремонтних робіт. Якщо брати покрівлю, то тут роботи йдуть і ззовні, і всередині. Загальна її площа 1200 кв.м. Зараз покрівля вкривається залізом, і працює тут загалом 12 працівників. Всі необхідні матеріали - у наявності. До 29 серпня ці роботи будуть завершені. В актовій залі вже зроблена підлога, замінюються батареї, фарбуються стіни, роблять підвісну стелю. На жаль, не вистачає коштів на заміну системи опалення. Якщо буде можливість, то це зробиться наступного року. Усі роботи йдуть планово й будуть завершені вчасно, - підкреслив міський голова.

Владислав Атрошенко також уточнив, що кабінет для педагогів робиться у прибудові, яку збудували раніше, не врахувавши потужності фундаменту. Наразі вона вже почала від’єднуватися від головного корпусу, тому ззовні її закріпили потужними металевими конструкціями. Також виконують роботи і всередині кабінету. І як обіцяє підрядник, завершені вони будуть до початку вересня.

- Ця школа - одна з потужних у місті, наразі в ній навчається 1593 учні. Школа важлива для міста і за останні роки значно піднялася у рейтингу серед навчальних закладів Чернігова. Я вдячний за це її директору, сподіваюся так буде і надалі. Загалом за рахунок коштів міського бюджету покращуються умови у всіх закладах освіти. Щороку кошти розподіляються справедливо, їх більше там, де більше учнів. Хоча враховуються й деякі нюанси, до прикладу, коли треба в якомусь закладі завершити якісь роботи, - пояснив він.

Загальну ситуацію щодо організації освітнього процесу, стан виконаних ремонтних робіт, організацію харчування дітей в закладах освіти міста обговорили також і на сьогоднішній розширеній нараді в міській раді.

Начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура повідомив, що цьогоріч у школах міста буде створено 97 перших класів, де навчатимуться 2873 учні, хоча заяви від батьків ще приймаються, адже вільні місця у школах ще є. Минулого року загалом було 3173 першачків, що на 300 дітей більше.

Готовність шкіл міста до нового навчального року зараз перевіряється спільно з представниками Держпродспоживслужби, як того вимагають відповідні постанови Головного санітарного лікаря України. Усі планові ремонти у дитсадках завершені. По школам ще тривають, але йдуть за графіком і будуть завершені до 1 вересня, сказав він. Міський голова зауважив, що виконання робіт треба пришвидшити, зосередитися більше на внутрішніх роботах, адже вони можуть заважати проведенню навчального процесу.

Він також поцікавився, коли буде завершений капітальний ремонт басейну у школі № 19, відкриття якого відтермінували у зв’язку з тим, що було вирішено додатково придбати обладнання та меблі для цього об’єкту. Як повідомив начальник управління капітального будівництва міськради Вячеслав Почеп, у проєктну документацію були внесені зміни, і зараз через тендер проводяться відповідні закупівлі. За словами Василя Білогури, басейн у цій школі важливий для всього міста, адже до ремонту там займалися також і учні з інших шкіл, включаючи й спортивні. Заняття для таких дітей проводилися у позаурочний час.

Паралельно з освітянами до начального періоду готується і комунальне підприємство «Шкільне». За словами його керівниці Антоніни Радченко, відповідно до вимог постанови Головного санітарного лікаря України вже замовлені захисні маски, окуляри, рукавички для працівників шкільних їдальнь, а також необхідні дезінфікуючі засоби. З адміністраціями кожної школи вже погоджені графіки харчування дітей за умови того, що столи будуть розміщені з дистанцією 1,5 метри.

Крім того, цього року управлінням освіти міськради закуплене нове обладнання для харчоблоків, яке зараз встановлюється. Це сучасні посудомийні машини, картоплечистки. Таке обладнання дозволить зекономити час та зусилля працівників під час приготування їжі для школярів.

Міський голова окремо звернув увагу на питання якості та стану закупівлі продуктів харчування, а також необхідності дезінфекції усіх столових приборів.

- Продукцію будемо отримувати на наступному тижні. З усіма постачальниками ціни вже погоджені. Вони на рівні того періоду, коли ми завершили харчування весною. Є трошки відхилення по продукції фермерській (овочі, фрукти), але є й позиції, які навіть подешевшали при зборі нового урожаю, - повідомила директорка КП "Шкільне".

Вона також додала, що молочна продукція (молоко, масло, творожний сир, сметана) для шкіл міста купується у виробника, який модернізував виробництво, і жодних зауважень від Держпродспоживслужби, яка перевіряє продукти у своїй лабораторії, не було. Крім того, усі столові прибори, що використовуються у шкільних їдальнях, і раніше проходили дезінфекцію у спеціальних шафах прожарювання.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини