Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:10:41

Голова ОДА: допомагаємо налагодити більш ефективну взаємодію між роботодавцями та закладами профтехосвіти

15.07.2020   10:45Агенцiя

Голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко провів 14 липня робочу нараду з актуальних питань розвитку закладів профтехосвіти області. У зустрічі взяли участь директори закладів освіти професійно-технічного спрямування, керівники структурних підрозділів ОДА, об’єднань роботодавців та підприємств-роботодавців області, обласного центру зайнятості.

— Під час поїздок Чернігівщиною багато зустрічаюсь з підприємцями. Одне з проблемних питань, озвучене більшістю керівників промислових підприємств та аграрного сектору, — нестача кваліфікованих кадрів, — коротко окреслив проблему голова ОДА.

Мережа професійної освіти області охоплює 14 державних закладів, що навчають фахівців з 66 професій та 4 спеціальностей. Готують затребуваних спеціалістів для різних галузей економіки – промисловості, транспорту, будівництва, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування населення, агропромислового комплексу.

За нинішніх реалій на ринку праці є певний дисбаланс між попитом і пропозицією. Роботодавець зацікавлений у досвідчених працівниках, а рівень підготовки молодих спеціалістів не завжди задовольняє роботодавця.

Тож окремо обговорили якість підготовки молодих спеціалістів. Бізнес чітко висловив бажання до співпраці в напрямку дуальної освіти і готовність залучати студентів на виробничу практику саме на базі їхніх підприємств.

Є зауваження до редакції типового договору між роботодавцем і закладом освіти на проходження практики. Голова ОДА дав доручення опрацювати дане питання.

Ключовою інституцією, що дає можливість забезпечувати підприємства робочою силою, є служба зайнятості населення. З 18 тисяч безробітних області, які нині перебувають на обліку, 30% не мають професії або не працюють за професією та потребують перенавчання. Скорочення терміну програми перепідготовки дасть змогу працівникам швидше влаштуватись на роботу.

— Загалом діалог вийшов дуже насиченим та конструктивним. Продовжимо роботу в цьому напрямку, щоб наші підприємства були забезпечені кваліфікованими кадрами, а молодь, відповідно, мала добре оплачувану роботу і залишалася в області, — підсумував Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.